Gail

Veterinären va ut igår och Gail gick igenom besiktningen!! :) Så nu är de bara å träna på och se om jag kanske kan lyckas med vad jag tänkt med henne. 
Va ut och red lite med nya sadeln igår också, de gick riktigt bra bara de att sadelgjorden va något för lång... Måste prova en annan lr köpa en ny. Sen va de de där med bettet... måste prova om Evas andra bett passar annars får de bli ett nytt sånt också...

Ska till stan med mamma efter skolan och sen ska jag nog ut och rida en sväng ikväll :) tänkte försöka hitta galoppen på henne, för passen finns ju där så de är bara tölt och gallopp som ska hittas och tränas upp så har jag en 5-gångs häst ;)

Min fina Gail Obell! ♥


torsdag 28/4

Gick upp vid 7 imorse och käkade lite frukost innan jag gick ut till Randver och Sacja. Mockade lite och red båda två. Randver va riktigt pigg och gick klockrent i alla gångarterna! De finns nästan aldigt någont negativt att säga om den hästen :p Sacja va också riktigt pigg och hon fick komma ut på en lite längre runda mot vad hon är van vid, men de gick bra ändå. Hon fick trava lite idag och de va inga problem alls! Hom t.o.m. hoppade över ett träd som låg på marken och jag tror int hon skulle göra de om hon känner av lederna. Så de är väl ett gott tecken! :)

Väntar på att Ida ska komma hit så vi kan cykla ner till Gimo och ta ut Kingen på en lite promenad och sen ska jag hem och duscha innan jag ska ut till Gail :) Veterinären ska komma och titta på henne. Sen blir de kanske en ridtur så jag kan prova om sadeln passar lr inte.

 


Bara min!!

Igår gjorde jag nått som jag inte alls trodde att jag skulle göra på väldigt många år, köpte en egen häst! :) Gail Obell, en fin lite (mkh 1,62) travare på 9 år. De känns faktiskt riktigt bra men fortfarande lite overkligt. Men nu är hon min :) hon är verkigen jätte fin och lugn och inte alls så stressig och stirrig som en del travare kan vara. Hon kommer bli en riktigt fin ridhäst!
Har tänkt att jag ska försöka lära henne att tölta och så ska jag rida henne på islandsvis så kan jag kanske ställa upp i fem-gång på Bärby sen ;) haha
Nej men de vore kul om jag kunde få henne att tölta för pass kan hon redan enligt förra ägaren så de ska nog gå att få en fin gångartshäst av henne, de är ett litet projekt men då har jag ju iaf nått att pyssla med :p
Har tyvärr ingen bild på finisen men ska ta med kameran när jag ska dit imorn och då blir de nog en hel del bilde =)

Nu ska jag försöka få tag på Anna nere på Frötuna och försöka få lite ordning på jobb och praktik inför sommarn och hösten så jag vet hur de kommer bli. Sen så ska rummet städas och så måste jag väl antagligen plugga lite också...

påsklovet 2011

Jag har:
  • jobbat
  • solat
  • varit på grillfest med en massa underbara människor
  • varit ute och ridit
  • lämmnat telefonen på lagning
  • ätit påskmat
  • letat påskägg
  • sovit mitt på dagen
  • övningskört
  • städat rummet
  • stökat ner rummet
  • hämtat bil
  • köpt häst (idag)
  • funderat på att plugga
  • varit med släkten
  • jagat en galen kviga
  • spelat kubb (vann 1/5)
  • kollat på film
  • varit barnvakt
  • sovit länge
  • lidit av dålig ekonomi ;)
  • varit hos Tobbe (typ hela lovet)
  • sett den första fästingen för i år
  • gungat
  • cyklat
  • ringt om jobb
De är inte ens hälften av allt som jag hunnit med, men de är lite iaf! :)

25 april

Är helt jäkla överlycklig just nu!!! :) ♥

övningskörning på g ;)

Har inte skrivit nått på ett par dar men kan berätta att de har varit en riktigt bra helg! De har blivit sena kvällar med de har de varit värt :) Har ätit en massa god mat och träffat en massa fina människor =)

Hade projektmöte idag och de gick bra vi kom en bra bit på vägen iaf. Sen bar de av upp till morfar, och jag körde hela vägen dit och tillbaka :) De hände lite allt möjligt på vägen kan jag säga haha men vi kom ju hem iaf och de är ju huvudsaken ;)

Skärtorsdag!!

Va iväg med Tobbe och Matte och hämtade bil nere i Gimo, dom har då sina sätt och ideér dom där två ;p men de gick bra och de blev en hel del skratt på vägen :)
Va ute och gick påskgubbe/påskkärring med Mattias och jag lyckades få lite godis jag me trots att jag inte va utklädd ;)
Jag longerade både Gail och Leijka och de gick ritkigt bra! Gail sprang på som bara den och va faktiskt duktig och lyssnade på hjälperna från backen. Leijka gick också på bra och hon till och med travade lite grann, jag blev lite imponerad ;)
Kollade på när Tobbe meckade med traktorn och jag kan ju säga att jag inte fattade nått, så jag satt bra där jag satt, till ingen nytta lr hjälp :p Sen bar de av till Timmy för lite grillning och dricka. De blev en riktigt bra kväll/natt :) Lite för vingligt på vägen hem bara, men de berodde inte på mig den här gången iaf ;)

onsdag

De gick rätt bra och jobba idag! :) lite små grejer som gick snett men sånt händer. Har duschat och käkat och nu ska jag iväg igen, ingen rast och ingen ro ;)
Oc inte svarade den där jäkla hovslagaren heller... får sms-bomba honom ist ;)

IDIOT!

Nu ska jag ringa den där förbaskade hovslagaren och fråga vart mitt intyg har tagit vägen!!


sköt med tidig morgon :)

Kolckan är bara strax efter 10 och de känns som om den skulle vara 12 och dagen typ skulle vara slut ;) Gick upp vi halv 7 och käkade frukost och gick ut till hästarna, mockade lite och tog först ut Sacja på en ridtur och sen va de Randvers tur. De gick riktigt bra med båda två och domva riktigt pigga :) Sen fick dom gå ut och så fixade jag de sista i stallet så va typ hemma halv 10. Hoppas på att jag kanske kan rida en sävng imorn med =)

Nu ska jag vänta på att Ida ska bli klar hos Birgitta så jag kan åka och hälsa på lite ;) Sen vid 2 blir de jobb igen. De ska bli riktigt skönt för sen blir de lite ledigt i någa dagar :)


!

Känner faktiskt att jag har de ritkigt bra just nu! (kanske inte precis just just nu, för är lite ensam ;) ) Men allt är bra och har ev fått lite nya och bättre planer inför sommarn :) De blir inget island för mig i september de har jag bestämt mig för iaf!! Kommer säker ångra mig men just nu känns de inte bra att boka flyg och åka dit. Känner att jag inte kan lämna allt här hemma, de är faktiskt lite för långt bort, 3 månader går ju inte allt för fort om man har hemlängtan...
Har jobb hos grannen fram till i sommar och får väl i princip jobba hur mkt jag vill och jag vill ju inte jobba jämt så de passar mig :) Skolan går väl rätt bra om man bortser från fysiken så...
Men hästarna går de också bra, om man bortser från att dom inte vill komma in på em... men ridningen och träningen går bra :)
Jag har varit duktig och börjat springa lite vilket alltid känns bra! Tänkte försöka springa en sväng efter jag varit till hästarna imorn bitti. Då blir de, ridning av både R och S, mocka, springa, frukost, sola och sen jobba mella 2-6 och sen kommer Tobbe hit eller så åker jag dit. Sen är de torsdag och då är jag ledig och kan göra precis vad jag vill :)
= Johannas liv är just nu inte allt för komplicerat och hon mår riktigt bra!

Även fast livet är bra så kan man längta tillbaka till England
inga bekymmer, ingen skola
bara ha roligt och umgås med underbara människor!!

19 april

De blev en riktigt lång promenad med Sandra och Kingen idag och sen blev de ärtsoppa med ostbågar till lunch, hur gott som helst! :)
Jobbade mellan 2-6, de känns som jag börjar få in snitsen lite mer nu och jag fick inte heller liks många sparkar idag ;) Imorn blir de jobb igen, tkr de är bra att köra på nu i början så jag lär mig på en gång.

Ska alldeles strax ut och försöka få in hästarna så dom kan få sitt hö och så jag kan få komma hem och sova!! ;) är så jäkla trött så. Fast jag måste dammsuga rummet och bädda i nya lakan också... aldrig får man en lugn stund  ;)

tisdag!

Skiter i den där 30-dagars bildgrejen för de va inte alls nått för mig! :p

Hade en riktigt lugn dag igår, läste lite i psykologiboken iaf och satt i solen hela dan typ. Sen bar de av hem till Sandra och de blev en massa snack och skratt som vanligt, de gillas! :)

Och nu ska jag iväg till henne igen, de blir promenad och lunch och sen ska jag jobba 2-6. Men de känns lite jobbigt att vara inne och jobba när de är så fint väder ute... men man får ju pengar iaf, alltid nått ;)
Så nu är de upp och hitta nått vettigt att ha på sig och sen ta racer cykeln ner till lilla Gimo!

2a bilden: En bild på dig själv.


Sussie fyllde 40 och jag va där och hjälpte till

1a bilden: En bild på någon du umgås mycket med.


Sandra! Vi har alltid roligt ihop och de spårar alltid på nått vis ;) Glad att jag lärde känna dig :) Och jag tror vi kommer ha en riktigt jäkla bra sommar-praktik ihop :D

Blogglista

Nu ska jag försöka med en sån här 30-dagars blogglista, får väl se hur bra minnet är lr om de får bli tidsinställda inlägg kanske ;)

1a bilden: En bild på någon du umgås mycket med.

2a bilden: En bild på dig själv.

3e bilden: En bild på någon av dina familjemedlemmar.

4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.

5e bilden: En gammal bild på dig själv.

6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.

7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.

8e bilden: En person som du saknar.

9e bilden: Någon i din släkt.

10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.

11e bilden: En person du kan berätta allt för.

12e bilden: En bild på din vardag.

13e bilden: Du och någon klasskompis.

14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.

15e bilden: En person som du vill vara med.

16e bilden: En bild på dig själv.

17e bilden: En ovanlig bild.

18e bilden: En bild på din fritid.

19e bilden: En person som är snygg.

20e bilden: En bild på dina närmaste.

21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.

22e bilden: En bild på en tid du saknar.

23e bilden: En bild från i somras.

24e bilden: En bild som gör dig glad.

25e bilden: En person som alltid gör dig glad.

26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.

27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.

28e bilden: En tokig bild.

29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.

30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

så kan de gå

Igår va de mkt som gick fel!
- skulle göra skrammelägg, skulle ha i lite peppar och så lossnade locket och hela kastrullen blev full med peppar
- slog i armen i dörrhandtaget så har fått värsta bulan
- hästarna ville inte in så de blev ingen ridtur
- fick fler mail om jobb, visst är de bra men inte när man får två erbjudanden som man vill ta men inte vet hur man ska göra...
- insåg att jag är extremt fattig
de va väl typ de... men kvällen blev bra mkt bättre! Vi grillade hos Matilda, spelade spel och kort och sen tog vi en promenad. De va rätt skönt för de blev inte så jätte sent heller. Vi kom väl hem lite efter tolv så de va rätt lagom :)

Nu ska jag antingen försöka städa rummet eller så ska jag kanske plugga lite... borde väl göra både och men har ju ett helt lov på mig ;p En sak jag måste göra är iaf att hitta kläder till jobbet idag, måste leta upp mina arbetsskor med stålhätta och hitta nån bra tröja... men de lär ju tyvärr inte ta hela dan så nått mer vettigt får jag väl försöka hitta på ;)


planerna för dagen.

Nu tänkte jag vara duktig och ge mig ut på en springtur i solen :) Efter de ska rummet städas och fixas till lite innan hästarna ska in och de kanske blir en lite skogstur på Randver och Sacja. Hoppas bara dom är snälla och vill in fårn hagen så man hinner med lite ;p För ska iväg till Matilda vid 5, ikväll är de grilling som gäller :) Tror de kommer bli riktigt mysigt och roligt!
Men nu får jag väl sätta igång så jag blir klar med allt innan kvällen.

I did it!

Jag klarade de! Jag sprang faktiskt hela vägen hem till Ida, vilket är 2,7 km och de tkr jag är riktigt bra jobbat med tanke på att jag inte sprungit sen jag vet inte när. Starkt jobbat! Kommer väl antagligen ha världens jäkla träningsvärk imorn men de får vara så, då känns de ju att jag gjort nått iaf ;)
Ska försöka hålla i de här nu och kanske springa några gånger i veckan då kanske man får lite kondition igen, haha :p man kan ju alltid hoppas iaf ;)

Nu ska jag ta med mig mina religionsfrågor och krypa ner i sängen och hoppas på att svaren trillar in i skallen av sig själva :)
Gonatt! ♥

galen?

Nu ska jag vara duktigt och ta på mig springskorna och springa en sväng. Ja, ni läste rätt! Johanna ska röra på sig ;) Ska försöka slita mig ifrån datan och min otroligt intligenta konversation med fröken M ;) haha

lovely!

Vaknade upp på absolut bästa vis imorse :) Hade bara två lektioner så slutade 11, käkade lite och sen drog jag och Matilda ut på äventyr! Köpte bröd, gick på promenad, käkade glass och pratade en massa. Hon är en riktigt underbar människa ♥ Nu har vi planerat lite för helgen såfår vi väl se hur de blir :p

Har fixat allt till redovisningen imorn! Så nu är de bara alla religionsfrågorna kvar att skriva och lära sig... prov imorn igen...! Men de är bara å bita ihop, de är ju torsdag imorn och snart är de lov!! :)


har...

Har ätit kexchoklad
Har solat
Har ätit tårta
Har pluggat (lite)
Har beställt studentklänning
Har ringt
Har gömt mig
Har glömt
Har saknat
Har hoppats
Har fått panik
Har funderat
Har ångrat
Har önskat
Har insett
Men jag har fortfarande inte fattat...


awesome!

Har haft en riktigt bra helg! Har varit ute i skogen nästan hela helgen och bara kommit hem och mockat lite och hämtat kläder ;) haha men så ska de få vara ibland :)
Har kollat på en massa film och myst hela helgen, skulle väl ha behövt plugga lite men de är ju lite svårt när man glömmer böckerna hemma ;)
Imorse tog vi en ridtur, barbacka och de va första gången jag någonsinn suttit på en pigg och energisk travare på typ 1,65 i mkh! De va bara tur att jag inte åkte av kan jag säga, för hon försökte verkligen få av mig typ 2-3 ggr ;p men jag satt kvar jag!! :)

Nu har jag precis skrivit klart mitt historia arbete och de är till och med iväg skickat. Så nu är de nog sängen som väntar för är verkligen hur trött som helst... Och imorn är de en ny dag och där är de dax för rapportskrivning igen... inte nått att se fram emot direkt :/


vart ute i fin vädret!

De har varit en sån där alldeles perfekt dag, solen har skinit och allt har gått riktigt bra. Har varit ute och ridit på både Sacja och Randver, de gick riktigt bra och de va faktiskt roliga att komma ut lite, har inte ridit på typ två veckor.... Men de va hur mkt vatten som helst i skogen och på vägen, men dom plaskade på ändå ;)



give me some power

Ska börja plugga till psykologiprovet nu.... tänkte göra de innan maten men då somnade jag ist ;) haha jag är så duktig ;p men nu är de plugg som gäller!! Eller ja om typ en kvart iaf, måste ta en lite power nap till, känner att jag beöver de idag :)


I England så va de power nap minst en gång om dan, för att orka med alt festande. så vrf inte behålla den fina traditionen :)

tisdag

Sitter i skolan och tråkar, men har ju iaf Sandra som sällskap, alltid nått ;) Fick lite plugg gjort igår kväll faktiskt, känner mig rätt så duktig! Men de blev en hel del snack med Matilda också :) vi hr så jäkla mkt att prata om så de är inte klokt! ;) Men nu är iaf de mest uträtt och livet leker :)

Ikväll är de psykologi som ska pluggas för imorn är de prov på en massa terapi former... hoppas bara att jag har papprena hemma för annar är jag rätt körd ;) haha har ju redan haft bort ett papper så vrf skulle jag inte ha kunnat slarva bort de här med ;)

nu ska de skrivas...

Nu ska jag vara så enormt jäkla tråkigt och sätta mig och skriva ett arbete i historia som ska vara klart och inlämmnat imorn. Stressad som fan men man kan inte börja med saker i tid, de går ju bara liksom inte!! Så nu måste jag sätta fart! Måste läsa all fakta som är typ 15 A4 också... men man får se de från den ljusa sidan, de är alltid lika skönt när de är klart och inlämnat :)

söndag 3 april

De blev en riktigt jäkla rolig utgång igår!! :D Roligt folk, en lite småkonstig blandning men de ble lyckat iaf, och en massa dans :) Måste ju säga att jag verkligen har tur som har så underbara männsikor att umgås med!! Vad skulle jag göra utan dom??
De blev en bra kväll/natt och idag mår jag hur bra som helst =) Nu väntar jag bara på att fröken Sandra ska jobba klart så hon kan pallra sig hit ;D

Kaos

haha jag fattar inte hur de kan vara så komplicerat att planera för en förfest och utekväll :p bara en massa krångel och hit och dit med var vi ska vara nån stans haha men jag tror nog de kommer bli en lyckad kväll iaf! De är ju bara en massa bra folk så de kan inte bli fel! :)

2/4

Gjorde inte så jäkla mkt igår.
Sandra hämtade mig vid halv 10, så åkte vi hem till hennes mamma och käkade frukost
Tog en promenad med Kingen
Åkte hem till Ida och snackade lite skit och fikade :)
Hem till Sandra och pluggade lite
Käkade middag med familjen
Åkte till Annso och fikade
Hem och sov
Måste säga att kvällen inte blev som jag trott... trodde dom skulle vara lite roligare, men eftersom jag va så jäkla trött så va väl inte jag så rolig heller antar jag...

Men idag blir de annat. Funderar på att kanske ta en springtur men samtidigt så behöver jag städa lite och plugga sp får väl se hur de blir... Sen ska jag försöka få ordning på allt och hitta nått jag kan ha på mig ikväll för då blir de krogen med en massa bra människor! :)


Ikväll så visar vi vad vi lärt oss i England!

RSS 2.0