grimager


Bildbom på Freyja


Lilla Freyjis

I efetermiddag åker lilla Freyja hem... :(  Tråkigt men finns inte så mycke annat att göra yvärr. Men jag ska åka dit och rida lite ibland och kanske få med mig Tobbe då också. Och sen hoppas jag på ett kärt återsende igen i vår. När dom kan gå ute allihopa igen dygnet runt :)
 
Ska slänga upp lite bilder ikväll, har en massa på hästarna och så blir de ett eget litet inlägg om Freyja! :)
 

stackars Millan

så här såg Millan ut i förggår kväll och natt, ordentligt inlindad för att inte få fler sår...

film vs bok

tänkte kanske installera vår skrivare ikväll och få igång den! Sen hoppas jag på en myskväll med film och mys i soffan! :) Eller så blir de kanske lite läsning istället ;)

krångel i stallet!

Blir inget blogtgande alls på helgerna eftersom att de finns så himla mkt annat å göra...! I helgen har jag hunnit med att jobba på lördan och efter de blev de massage av Millan o Gail, mockade, tvättade och städade, drack vin och snackace skit. Sen fick hästarna stå inne för första gången sen de rymde och de kunde ju ha gått bättre....
Millan hade en massa sår på benen, och på kroppen och va alldeles stirrig när jag tog ut henne. Så Freyja har alltså bitit och sparkat henne inne i boxen och hon har inte kunnat komma där ifrån... Sen i hagen va de inte alls som vanligt heller utan de va bråk och kiv...

Men vi provade inatt igen och då fick Millan ha täcke på sig och lindade ben. Men de va samma panik imorse och när jag tog ut bara Millan för att lugna ner henne och ge henne mat på sidan om så sparkade Freyja i väggen flera gånger så jag va tvungen att springa och ta ut henne s¨hon inte skulle förstöra dörren! Så vi kommer alltså bli tvungna att skicka hem henne över vinter... tyvärr!!! Hon är ju så himla mysig annars men går de inte att ha henne och Millan i samma box utan bråk så funkar de inte! Tyvärr, hur trevlig som helst att rida och pyssla med men fungerar de inte att ha dom tsm så är de ju så, måste ju tänka på Millan. För hon blir stressad av att stå inne längre stunder normalt sätt och nu blir de ännu värre...
 
Får se hur de blir ikväll om dom får gå ute eller om jag vågar ta in dom....
 

kall fredag

kallt dag med! Tur att Tobbe böt till vinterdäck på saben igår annars hade jag nog inte kommit till jobbet ;)
Lite små kaos i hagen imorse då Freyja haft sönder spännet på sitt täcke och de hängde på tvären... Millan skulle få ett tjockare täcke och Gyoni skulle få på sig ett täcke. Allt detta skulle jag göra samtidigt som dom fått bde hö och mathink. Vilket ofta leder till kaos för de är bara 2 som får mathink men alla vill ha....!
De slutade med att Gyoni fick va utan äcke för han bara sprang iväg, Freyja fick Gyonis täcke eftersom att de inte gick att laga hennes på sående fot och Millan fic iaf de äcke hon skulle ha :)
 
Ikväll blir de lite mys med hästarna och sen kanske filmkväll med T, vi får väl se både han och jag ska ju jobba imorn så de får inte bli allt för sent ;)
 
en högdräcktig Gail :) från april iår :)

minusgrader och vattenslangar

Imorse va de jäkligt kallt! De är riktigt jobbigt eftersom att vattenslangen fryser och jag måste bära hinkar med vatten till hästarna... MEN nu har ju jag en sånn snäll pappa som har fixat en kärra åt mig!! :) Typ som en cykelkärra som man kan lasta på en massa grejer på och sen köra hur lätt som helst :) Så de va skönt med den imorse kan jag säga, annars hade jag väl blivit galen ;)
 
Flyttade över hästarna till "skogshagen". Den översta hagen som är den enda hagen med riktigt skog. Dom tg de rätt lugnt alla förutom Millan som blev som föl på nytt, galloperade, hoppade och skuttde och blåste rök ur näsborrarna som en drake ;) hon är ju för söt! :)
 
 

fång....

fick höra att Randver har fått fång igen.... Stackarn! Han som är så underbar att rida och tycker att de är så kul att va ute och springa! :( Men så kan de gå, har dom en gång fått de så kommer de lätt tillbaka.... :(
 

mitt i veckan!

Har två jobbiga dagar framför mig! Vet inte riktigt nånting och vadsom helst kan hända! Spännadne och ritkigt nervöst...
 
Håller på och läser min bok för fullt men tkr inte att jag kommer nån stans kännse de som, hinner ju aldrig läsa och när jag väl har tid är jag så trött så jag bara orkar läsa typ 10 min ;)
 
Hästarna verka må bra iaf, alla 4 går i samma hage och de verka gå bra. Ska dela på dom ikväll och prova att ha Gail och Gyoni inne inatt och Millan och Freyja ute. Får se vad som händer.... Men de går nog bra :)
 
Hoppas på lite filmkväll ikväll, känns som att vi skulle behövade faktiskt!
 

här har vi rymmarligan!


lillen chipad!

Idag har jag varit hem en sväng för att fixa med chippmärkning av Gyoni och de gick hur bra som helst!
Inga-lill och Barbro kom ut. Hälsade lite på hästarna och pratade på medans de ritade av, ställde frågor, ryckte lite tagel och chipmärkte. Dom va riktigt trevliga och roliga att prata med :)
Sen fick Gail och lillen stå inne en stund innan dom fick komma ut till dom andra igen :) Hann hämta upp mina skor som jag beställt och nu är jag på jobbet igen (och antagligen jobbar jag förfullt just nu, tidsinställda inläggg är ju toppen!!)
 

lillen chipad!

Idag har jag varit hem en sväng för att fixa med chippmärkning av Gyoni och de gick hur bra som helst!
Inga-lill och Barbro kom ut. Hälsade lite på hästarna och pratade på medans de ritade av, ställde frågor, ryckte lite tagel och chipmärkte. Dom va riktigt trevliga och roliga att prata med :)
Sen fick Gail och lillen stå inne en stund innan dom fick komma ut till dom andra igen :) Hann hämta upp mina skor som jag beställt och nu är jag på jobbet igen (och antagligen jobbar jag förfullt just nu, tidsinställda inläggg är ju toppen!!)
 

en hemsk morgon

Vaknade på absolut sämsta sättet imorse! Av att nån knackar på dörren kvart i 6 och frågar om vi har hästar, 2 stora och ett föl och att dom har rymt. Alla möjliga tankar snurrade runt i huvudet medans jag klädde på mig. Kom ut och såg att dom tagit sig ut ur boxarna (fösta natten inne och dom rymmer....) Började ropa och hörde att någon gnäggade tillbaka. Ropade och ropade , gick ut i skogen och letade men ingen häst. Tobbe körde iväg för att leta, pappa kom med ficklampor och Beth va ockås med. Tillslut ringde Tobbe och då stod de på en åker drygt 1km bort. De hade allså gått 1km längs stora vägen(!!!!!) Va bara tur att alla klarsde sig!
Fast när vi kom fram för att hämta dom va ju inte Freyja med.... Men de va bara att ta dem vi hade hittat och börja gå hem, först på grusväg sen stora vägen. Hem till grannen och sen kunde vi gå genom hans hage fram till våran. Släppte in hästarna i hagen och såg att de stod en bil och blinkade med varningsblinkers, de va grannen) Så när tobbe körde in på uppfarten såg jag att Freyja spang på vår grusväg. När dom andra hästarna fick syn på henne blev de full fart på dom med. Men jag fick tag på henne och kunde lugna ner henne och sen fick alla gå i samma hage idag!
 
Gick igenom allaihopa och de vara bara Millan som hade skrapsår och haltade lite. Sen när jag åkte såg jag att Millan och Freyja låg ner i hagen, antagligen väldigt trötta efter allt som hänt. Och stackars Gyoni orkade knappt gå när jag skulle leda dom hem. De är jobbig att vara 5 mån och ute på rymmen...
 

äntligen kan man beställa den!

Idag har jag beställt hem boken Från Blogg till Business längtar tills den kommer hem! Läser Tyras båda bloggar och är rätt fashinerad av henne! Jag skulle väl kanske inte vilja leva precis de liv hon lever eller göra precis som henne, men hon inspirerar! Jag vill också driva eget företag (eller fler) och känna att jag samtidigt kan ha mitt privat liv och en karriär! :)
 
Men man måste ju börja någon stans så ska kika lite på möjligheter till hovslagar utbilnding och jobba samtidigt. Man kan ju inte plugga/ha praktik på heltid utan ersättning när man har ett hus och 3 hästar ;) Ska försöka lösa detta och jag vill verkligen göra de innom en snar framtid!! :)
 
 

äntligen fredag

Har börjat läsa boken Femtio nyanser av honom, riktigt bra bok måste jag säga. Den ska ju vara riktigt snuskig och de är "tantporr" som dom säger på jobbet, men än så länge har de inte hänt så mkt. Vi får väl se vad jag tycker om den när jag kommit så långt. Kanske så att man inte vågar läsa längre ;) hehe
 
 
Känndes konstigt när de bara va två hästar hemma imorse. Men de gick väldigt snabbt att ge dom mat, vattna och borsta dom. Lite skillnad med 2 och 4 hästar. Men saknar mina andra två pluttar, så kanske blir en lite visit till dom ikväll! :) Fast först ska vi försöka få lite ordning hemma okcså!
 
Mina två små underbaringar!

tråkig människa?

Började lite senare idag för Gyoni och Gail skulle ut på lite äventyr! De gick väl ganska så bra och lite bilder om mer info kommer imorn :)
 
Skulle kika på tv med Tobbe igår kväll men såklar så somnade jag och kännde mig som världens tråkigaste männiksa när jag vaknade... trött och lite smågrining (eftersom jag sovit) så tror inte att Tobbe uppskattade mig just då direkt ;) haha, tänkte göra ett nytt försöka ikväll, köpte ju 3 filmer för nån vecka sen så vi har ju två kvar att se :) Kan ju iaf försöka va lite roligare ikväll, även fast de är svårt när man jobbar hela dar och har mkt att göra när man kommer hem :p
 
Bild från mig på Kolmården i sommras :)

oktober i bloggen

Har gått igenom och läst gammla blogginlägg från oktober 2011. De största händelserna då va väl konferensen i Riga och att vi köpte Millan, min llångritt hem till mamma och pappa från Lunda.
 
oktober 2010 va väl mest fylle med fester och häster. Tänka att de alltid är hästar, hästar, hästar ;) Men man kan ju inte rå för sin livstil och de man älskar, eller hur? ;)
Hittade ett inlägg från när jag var i Kelinge och red Freyja för första gången :) Kul att de är just henne som vi fick låna :) Tack för de!! ♥
 
I oktober 2009 va jag i Göteborg och hälsade på Carro och Chatis och så va de mkt filme och serier som gällde. Sen såklart va de ju alla hästar som jag red i stömgärde också. Ett ganska så annorlunda liv mot vad jag lever idag! :)
 
 
 

rolig läsning

Håller på och läser en massa gamla blogg inlägg från feb-april 2011. Tänk va livet va annorlunda då! Riktigt kul att se hur mycke som verkligen händer och vad som kan hända. Hur man själv kan styra över sitt liv och få de man vill ha och alla fallgropar på vägen som gör de hela mer besvärligt men som man ändå lyckas ta sig ur. Underbart att jag har klarat allt så bra egentligen och är så tacksam för alla fina människor som jag har runtomkring mig idag1 Man lär sig verkligen vilka som är ens riktigt vänner :)
 

som föl på nytt

 
Gyoni hade lite täckesträning i lördags, i sitt fina grönrutiga täcke. Han är så himla fin minn lilla plutt som har blivit så himla stor!! :)
 
Här är bilder från Millans insläpp i den nya hagen. Både hon, Gail och Gyoni blev tokiga och sprang runt på varsin sida staketet. Millan till och med hoppade och bockade och blev som föl på nytt ;)
 

ett helt år!

Idag har vi haft vår fina Millan i 1 år! Tänk vad tiden går fort. Finns nog inte snällare häst! ♥

Rusk

Dåligt väder idagmed.... Så nu har både Millan och Freja täcke för ikväll blir de massage och då får dom inte bli blöta!

Inte kom dom med nått grus igår heller..hoppas dom kommer idagså kan jag fixa med de medans jossan masserar :)


de va den 7e oktober

Förre helgen va vi hem till Tobbe och då passade jag på att fota Leika och Legolas lite! Så söta bägge två :) Har även tagit en massa bilder på hästarna hemma, ska kika igenom dom i helgen och skicka efter lite förstoringar tror jag :)
 

så här...

såg vi ut när vi va ute på ridtur i helgen! Och vi klarade oss från jägarna och träffade inte på någon älg heller bara några busiga islänningar!
 
Lilla Freyja :)

och Gail såg lika dan ut :)
 
Hrappe och Undri som alltid ska följa med längsmed staketet när man rider förbi ;)

Alex och Freyja

Alex va och red Freyja igår :) Han fick hämta henne i hagen, borsta och jag hjälpte till med sadling. Sen va vi ut i skogen och han fick lära sig fram och halt. Vilket gick rätt bra, sen töltade vi lite också och han tyckte de va riktigt kul :) Hoppas vi kan göra så näta helg igen så kanske vi kan rida ut tillsammans så småning om :)
 

15 oktober

Hann ju faktiskt med en hel del i helgen! Blev klar med boxarna de enda som vi ska göra är att få fast ett boxlås, en hasp på insidan, lägga in markduk och grus som kommer hem idag och sen på med spån. Så på onsdag hoppas jag att hästarna kan stå inne på natten! :) Vore riktigt skönt :)
 
Byggde ut ena hage lite så Millan och Freyja har lite mer yta och lite nytt gräs att äta, full fart blev de kan jag säga. Har tränad Gyoni lite och ridit Gail. Även ridit Freyja ordentligt! :)
 
Här är lite bilder från helgen och förra helgen :)

fina Millan ♥

Millan och Freyja :)

Gyoni ♥
Mamma Gail ♥

fredag!

de va ju flera dagar sen jag skrev sist, får ta och skärpa mig kanske?!
 
Vi fick vårat kök hem kört i onsdags men allt va ju bara kaos! Och nu har de blivit en massa fel så ska ringa och skälla på dom idag igen,....
 
Millan har ett sår i karleden som går enda ner ii trakten... Så hållerr på och gör rent och bandagerar men de är ju inte de lättaste när dom går ute i leran.... ska ringa och beställa grus nu på lunchen så kanske dom kan komma med de redan idag eller i helgen så jag äntligen kan få ha dom inne om nätterna och då kanske de går att få bättre kontroll på såret också!
 
VA ut och red en liten sväng på Freyja imorse, bara lite mjukgörande en tält sträcka och en gallop sträcka sen mer mjukgörande, hem och stretcha. Va ju en vecka sen jag red henne nu, pga allt regn, jakt och allt med huset, så tog de rätt lugnt!
 
I helgen ska jag fixa klart "stallet" upp med skivor på väggarna, in med markduk, grus och spån sen kan dom få stå inne och ha de bra om nätterna :) :)
 
Så i helgen har jag lite att göra, ska ju också bygga kök, tvätta, städa och hinna träffa min fina MAtilda om hon vill såklart ;) Sen blir de lite 18-års firande ikväll också! Sen ska jag hinna med att rida Gail, Freyja, träna Gyoni och promenera millan :)

min vecka

ja de vart ju en ganska fartfylld vecka ändå.... Jobb mån, tis, halva onsdagen. Mådde så himla dåligt så åkte hem och blev även hemma torsdag...
På torsdags em efter att jag sovit och tog en lite skogspromenad så kännde jag mig så himla mkt bättre! Så slängde i nån maskin tvätt + dammsög och tvättade golven. Vi var även tvungna att hämta hö til pållarna och sen slog vi upp nån tapet våd för att se hur de skulle bli och gå ;)
 
Fredag va de jobb och sen tapetsering av köket och dricka lite vin sen hem till Ida och fira henne lite eftersom hon fyllde 20 igår!! Eftersom de va konferens med jobbet så fick de bli en dag innan.
 
Så helgen då. Upp tidigt för att fodra och förbereda för en dag borta. Konferens hela dan och sen vart de filminspelning som var ritkgti kul och sen va de ju party hela natten!! :)
 
 

dålig dag?

Blev ingen ridtur imorse eftersom de regnade så himla mkt... Så fodrade och snakade lite med dom och sen gick ja in å la mig och läste lite :) Sen gick jag till bussen men den bara körde förbi mig så fick ta bilen som jag fastande med på gräsmattan.... så himla typiskt.... Och inte kunde Carola komma ikväll heller så får se hur de blir med skoning och verkling.... En dålig start på dan och än har de inte blivit bättre...
 
 
 
 

Roséns Gård

dålig uppdatering igen! Men så går de när man har mkt att göra ;)
Här kommer lite bilder på gården från hlegen har ju inte lagt upp så många så alla vet ju inte hur de ser ut!
 
 

RSS 2.0