nyårsritt

Va upp och ut och mockade och red på Sacja nu imorse. Sitter just nu och kollar runt lite och snackar med Eve, men jag ska alldeles strax gå upp och städa lite på rummet och sen blir de dusch och lite fix innan Carro kommer :)

Sacja gick jätte bra och va pigg trots att hon gick ensam idag. Men hon vill ju inte hålla skritten utan vill ju hellre trava men de är precis de hon inte ska. Hon ska ju börja lugnt, hon är ju ändå 28 år och har inte gått sen i våras...


klar med hästarna för idag!

Sandra och jag va ut med Freyr och Undri en sväng och de gick jätte bra för mig och Undri, han gick på bra och va pigg.
Hade ut Fabbe barbacka en sväng på volten också och de gick bra de me. Så idag har de blivit en del hästar som fått jobba lite, och de är bara bra för dom behöver röra på sig dom små latmaskarna ;p

Men de ända jag ska göra nu ikväll är att slappa och ta de lugnt. Ska upp tidigt imornbitti och ta ut hästarna och rida Sacja lite hade jag tänkt... Sen ska jag bara ta de lugnt och fixa mig inför kvällen :)

dagen fortsätter för hästskötare AB

Då har jag provat skotern och den går riktigt bra! Låter lite illa och är lite svårstyrd med den går bra :) Innan va jag i stallet och tog in hästarna och red ut på Kolan en sväng. Sen blir de stallet ikväll igen och då blir de väl en eller två ridturer till.

Här är lite bilder från gårdagen:

Ida som klär på Celina selen





Alex och jag ska ut på promenad med Tila


hästskötare AB

De blev en rätt tidig morgon. 07.00 klav jag upp och käkade frukost och sen var jag uppe hos Lotten före 8. Började mocka lite och sen kom hon så då tog vi ut hästarna på en skritt runda. De va första gången jag red Sacja och de gick riktigt bra hon va coollung :)
Sen mockade jag till dom och fixad och nu ska jag ta de lugnt en stund inna jag ska iväg igen ;p


Sacja 28 år och arab, men pigg och glad ändå!

Lotten ska tydligen iväg till Thailand i två veckor i slutet av januari så nu är jag hästvakt i två veckor ;) Tidiga mornar men de ska nog gå bra ändå!

en alldeles lagom onsdag

De blev inte lika mkt hästar idag som jag hade trott men lite belv de :) Förts va de slädtur hos Birgitta med Ida och Celina, sen åke jag till stallet och red up på Strimma en sväng.
Va hem och käkade på lyktan med mamma och Alex och sen kom Sandra och Niklas och hämtade mig så bar de iväg till stallet igen. Då red jag undri och Sandra hade Freyr. Gick riktigt bra på Undri när han fick gå ute i hage, världens finaste tölt och jätte bra framåt bjudning!

Imorn ska jag upp tidigt och gå till Lotten, mocka lite och så ska jag rida lite hade jag tänkt, får väl se om hon sak med annars tänkte jag försöka ta Sacha själv, får väl se ur de går, men vill så gärna prova :) Sen blir de stallet och rida, hem prova snöskoter och sen vidare till stallet igen. De är väldigt mkt fram och tillbaka men hästarna är ju mitt liv och de jag vill hålla på med!

Ska slänga upp nån bild från dagen imorn, har inte min data så kan inte skicak över bilderna...

Onsdag

Nu ska jag upp och lägga mig och läsa lite sen och sen blir de en snabb dusch innan jag ska till Ida och åka släde :)

Ser fram emot morgondagen

Är faktiskt lite besviken över att de inte har blivit nån tid alls för hästar idag... Men imorn blir de desto mer! Först ska jag till Birgitta och åka släde med Ida och sen till stallet och rida lite och efter de ska jag rida Sacha för första gången... får se hur de går ;p men de kommer bli en riktigt rolig och hästig dag iaf och de ska bli skoj!! :D

stan hela dan!

Kom hem från stan för en timme sen och jag hittade en himla massa grejer! Och träffade en massa folk också. Va först med Eve på gränby, sen åkte jag in till stan och gick med Hanna där sprang vi ihop med Richard och sen när Hanna drog hem så va jag med Elin, Richart och Matteo. Jag har haft en riktigt bra dag! =)

De här har jag köpt:
  • orange väst till stallet
  • svart väst till stallet
  • grån tröja
  • rosa/röd klänning
  • orange-grön randig tröja
  • svart kofta
  • blå-beige randig kofta
  • rutia genomskinliga legins
  • blå klänning till nyår
  • diamanthårspännen
  • bomull + nagelacksborttagningsmedel
de va nog allt tror jag.... kanske slänger upp nån bild på grejerna imorn om jag orkar ;) Men nu ska jag måla naglarna i en snygg röd färg och sen ska jag krypa ner under täcket och sooooova! :)

Johanna de hopplösa fallet!

Skulle försöka ta sovmorgon imorse men inte fan gick de vaknade före 7 iaf... Helt värdelöst! Men ingen idé att sura över de. FÖR idag ska jag till stan med min söta lilla Hanna <3 Va ett tag sen vi såg så nu är de dax :)
Jag ska föröska hitta nått att ha på mig på nyår och sen ska jag se om jag kan hitta lite annat också. De som står på inköpslistan just nu är:
  • Nyårs kläder
  • bomull +  nagelackborttagningsmedel
  • legins
  • kofta
Ja de va väl de, jag hoppas jag kommer undan billigt med tanke på rean! Men känner jag mig själv rätt så vet jag att jag kommer köpa allt för ord.pris eftersom jag aldrig hittar nått på rea xD

Sen ikväll ska jag till stallet och rida lite hade jag tänkt. Då är de nog Strimma och Undris tur, men får se när jag kommer hem från stan först ;)


Hanna <3

måndag

Har varit ut på en riktigt lång tur med Sandra och hästarna idag. Riktigt mysigt och roligt! De måste definitivt göras om! :) De va så mysigt med all den djupa snön och jag och Kolan gjorde världens djupdykning ner i ett dike, haha så snyggt, da va så kul så att både jag och Sandra höll på att ramla av hästarna för att vi skratta så mkt xD

Lite nyårs planering pågår just nu med malin och också lite snack om knut. Tkr hon och jag har bra idéer så vi kör på de!

en hästig dag!

Har varit en riktig hästig dag. Släppte ut Randver och Sacha i morse, red jag Randver en sväng oc mockade och fixade klart stallet.
Sen va jag hem en stund, åt lite lunch och kikade på en film.
Åkte till stallet vid halv 2 och red Kolan och Freyr en sväng. De va riktigt mkt snö men de gick ra ändå :)

Nu ska jag kolla på krokodil Dundee och sen blir de stallet ikväll igen, då är de Undris tur att få komma ut lite!


Sacha


Randver


Ridtur!!


Hästarna i hagen


Kolan

red den här busen i morse


de har varit en bra jul!

Försökt blogga via min nya mobil tidigare idag men de gick inte så bra... de gick liksom inte att se vad man skrev så allt blev bara helt knäppt... men nu skriver jag ju iaf ;)

Va en ganska så lugn julafton, först va vi hemma och käkade grötfrukost sen va de middag hemma med julbord och kvällen spenderades hemma hos Annso. Och så kom såklart tomten oxå de får vi ju inte glömma ;)
Fick en hel del bra saker, ny mobil, presentkort, pengar, nagelack, smink, tupperweare sett som jag velat ha väldigt länge, en rulle soduko och lite annat :)

Idag har jag varit hemma och tagit de rätt lugnt, kollat på 3 filmer, käkat lunch med annso och dom vid 1-2 och sen varit och ridit nu på kvällen. De blåste riktigt mkt men de gick ganska så bra ändå :)

Några bilder från dagarna



Elin och hennes nya teleskop som hon skulle prova på julaftonskvällen


Elise som sitter vid tv idag på em


Freyr


strimma

suprice

Är rätt så glad måste jag säga! Mamma hittade ett kuvert i kassaskåpet som va mitt, och de va minst 400 kr i de. Snacka om bra överreskning, ibland är de bra att man är lite glömsk ;)

Sitter just nu och kollar på Sagan om konungens återkomst, rätt värdelöst att sitta och kolla på film själv... vore roligare om nån ville komma hit och kolla med mig :)

torsdag

De gick rätt bra att rida med handhäst faktiskt! De va lite krångligt i början men efter ett litet tag fick jag in snitsen ;) Red Kolan och så hade jag Freyr vid handen. Först ville ha bara gå bakom Kolan men sen gick han brevis så snällt.
Så jag är nöjd för att vara första gången.
Men nu är de lite för kallt så kan nog inte ta ut Undri ikväll, tyvärr... Han skulle behöva röra lite på sig....

Nu blir de lite fika och sen ska jag pysa iväg till stallet igen =)

Gårdagens kommentar!

Ida kommer hem sent från Mattssons för hon har inte fått igång traktorn som stått ute i - 25 grade och inte alls vill starta. Hon höll på hur länge som helst (enligt henne)

Ida: Ja och vi kunde ju inte göra nått eftersom att chaktbaldet va nere...
Jag: Men vrf körde du inte in traktorn i verkstan och startade den där? 

Alla andra börja skratta! Undra vrf...? xD
hur skulle Ida få in traktorn i verkstan om den inte ville starta? Bra jobbat Johanna, 10 poäng till dig! Smartast i stan? ;)

vakande upp hos karlssons

Gårdagen va helt perfekt! Vi bakade peppisar och drack glögg och sen avslutades kvällen med  Sagan om de två tornen och jag höll mig faktist vaken!! :D
Vakan vid 7 imorse och kollade på julkalendern med Elin och sen halvsova jag lite på soffan inna de blev fruskost och sen hemfärd... Ett paket fick jag också :D En kombinerad födelsedagspresent och julklapp! Gillade inslagningen skarpt!! ;) Dressman kasse och silvertejp, de är grejer de! :) TACK SÅ JÄTTE MKT!! :D



Nu ska jag fjolla runt lite på fb och kanske städa rummet om jag orkar och sen ska jag åka till stallet och rida lite :) Funderar på att prova Kolan och någon som handhäst eller så tar jag bara en ridtur :)

mmmm... glögg!

Fy satans så jäkla kallt de ska va då!! Vet att alla andra skriver samma sak, men de är ju bara sanningen! Har iaf bakat pepparkakor, käkat middag och druckit hjortronglögg :) Riktigt mysigt!
De blev inget stall ikväll eftersom de är s¨jäkla kallt så att varken traktorerna eller bilarna ville starta och de känns ju inte så bra att gå hela vägen dit i minus 25 grader när man nyss varit sjuk...
Nu blir de tv och jag kommer väl antagligen somna på soffan som vanligt ;)


Mmmmmm! :D

Tänker på dig hela tiden... Vet inte riktigt vad jag ska göra för att få dig att förstå. Eller du kanske redan förstår och vet... min fråga är, vill vi samma sak?

hos Karlssons

Sitter hemma hos Ida och ska alldeles strax baka pepparkakor med hennes mamma :) Jag har hunnit med att vara till stallet en sväng också, fick gå dit och de va riktigt jävla kallt!! :/

Snackar med en himla massa folk just nu, är lite lätt förvirrad ;) haha. Hoppas på mindra kyla imorn så man kan göra nått med hästarna :)

bara för att jag har så tråkigt första dagen på jullovet!

Om dig
Namn: Johanna
Ålder: 18
Smeknamn: Johan, jojje, jovanhå, jo de va nog dom
Syskon: tre systrar en bror, tre fostersyskon
Sysselsättning: Är i stallet, rider, bloggar, försöker plugga och är med min underbara vänner!
Bra egenskaper: att jag är så himla bra på allt ;)
Dåliga egenskaper: blyg till en början, men sen när jag lärt känna nån så kan jag inte sluta prata ;)
Linje/klass: NV08!!!
Hårfärg: Mörkbrunt
Ögonfärg: Brun
Skostorlek: 42 ;)

Klädsel
Vad har du på dig idag:
linne, långkalsonger en kofta och ett par raggsockor
Vad använder du just nu för skor: Just precis nu har jag inga, men senast använda är stallskorna ;)
Favoritfärg på kläder: Mest svart men jag brukar ha de mesta

Senaste person som
Sov i din säng:
Jag
Du pratade med: Mamma
Du delade en drink med: Sandra
Du gick på bio med: kommer knappt ihåg när jag va på bio sist... men de va nog med Ellen
Du gick på stan med:min söta Hanna! <3
Skällde på dig: Mamma, för typ 2 sekunder sen ;p

Senaste
Låt du hörde:
Blackie´s dead
Film du såg: Benjamin Button, värdelös!!
Mat du åt: Frukost! Hembakt bröd, ljuse och kräm
Kram: Alex
Puss: Tila
Fest: I fredas
Känslan: "måste man städa innan jul?"
Ilska: För en stund sen när mamma skällde på mig för att jag inte dammsög just precis när hon ville de.
Resa: I somras, TURKIET!! :D
Glädje: Igår när jag snackade med Malin
Dröm: Hade nån jätte konstig dröm i natt... MYSKO!
Boken du läste: blev tvingad att läsa på svenskan...Dr Glas...
Personen du träffade: Mamma och pappa
Personen du pratade i telefon med: de va nog i förrgår, då va de Hanna, richard, lisen, rebecce, matin alla på samma gång xp
Personen du fick sms av: Malin
Gången du åt en 7-eleven korv: Har aldrig ätit en sån korv :O
Gången du var utomhus: Imorse när jag tog ut hästarna och mockade
Gången du sov: I natt
Gången hela din familj åt middag tillsammans: igår
Saken du köpte:
en kebebrulle i fredas natt




hur blev de då?

gjorde ett test på Veckorevyn om hur mitt 2010 skulle bli och så här stod de:

Du kommer få ett härligt 2010!
Du är en självsäker tjej som verkar vara nöjd med saker och ting här i livet. Visst, även du har haft svåra stunder, men du lyckas alltid hitta sätt att komma över motgångarna och vända dem till något positivt. Fortsätt tänka positivt och låt inga tankespöken hindra dig från att göra det du vill - så kommer du gå ett härligt 2010 till mötes!

 

De stämde ju rätt bra! Jag tycker jag har haft ett alldeles perfekt år om man bortser från lite småsaker. Riktigt super roliga saker har hänt, några mindra roliga, lite spännande, pinsamma och så klart underbara saker! :p Turkiet va ju grymt härligt! :D


sjukt bra


Pete Yorn & Scarlett Johansson - Blackie's Dead



!

~Jag skulle vilja vet för då vore de mkt enklare! Men livet ska väl inte vara enkelt... för då skulle vi inte ha nått att fundera över... Men jag vill vet nu!~

slöseri med tid

jag som trodde jag skulle kunna rida idag men inte då. Har fortfarande feber, ont i huvet, ont i ryggen, snorig och lock för örat... Ingenting är bra helt enkelt ;) Så de får bli tidig kväll ikväll och sen imorn ska jag sätta igång. Ta hand om hästarna och rida Randver imorn iväg till stallet och rida på em och kvällen :)

Har precis kollat på Benjamin Buttons otroliga liv, ganska så värdelös film! Visst den va häftigt gjort och så men riktigt långtråkig!!!



Nu ska jag nog tråka lite och umgås lite med mina knäppa syskon ;)

tråkig kväll!

Nu ska jag läsa min anteckningar en gång sen får de vara nog! Orkar inte plugga nått mer, inte för att jag gjort så värst mkt men är man sjuk så orkar man inte så är de bara... Sen ska jag gå och lägga mig för de blir ridig morgon imorn. Ska ta ut Randver och Sacha och sen duscha och hinna plugga lite mer innan skolan ;)

Imorn blir de nog lite ridning också. Hinner nog inte åka till stallet efter skolan för går så pass länge i skolan men på kvällen får de nog bli lite ridning på både Kolan och Undri :) Kanske kan ta ut Randver en sväng på em också om jag hinner och om jag får in honom från hagen ;) hehe kan ju vara lite spännande ;p


nu ska jag plugga!!

Har ont i ryggen, ont i huvet och fortfarande lite feber.... vet att jag bara klagar men idag vill jag klaga!! Så nu tror jag att ja ska slå av datan och inte slå på den förrens jag läst allt!!! Fast de kommer inte gå... Men måste iaf lära mig vilka aminosyror som är vilka och lite mer om metabolismen och kanske ännu mer om kolhydrater och proteiner... ja måste väl helt enkelt kunna mer om ALLT!

Skulle vilja veta, bara veta lite grann. En meing skulle räcka! För att gå omkring och bara hoppas mår man inte bra av... i längden...

Har rotat bland lite gamla bilder idag, alltid lika kul :)
Undri och jag, januari 2009


undri och jag, juli 2005

GÖTE <3

Här kommer en massa bilder från mitt år med Göte, 06-07!























En underbar häst!


fortfarande sjuk...

Har fortfarande feber och har fått ont i huvet också... så idag blir jag hemma hela dagen! Har tänkt plugga kemi och hoppas på att få skriva provet imorn. Vore skönt att ha de gjort innan lovet!

Jag har kollat upp lite info om handhäst ridning och jag tänkte ta tag i de hela och träna lite på de under lovet. Hade nog tänkt att börja med typ Kolan och Freys eftersom att dom håller ungefär samma tempo, de kanske kan gå lite snabbt men jag tror dom är enklast att börja lära sig på innan jag provar Kolan och Undri. Så nu har jag någonting att göra under lovet iaf :)


Skulle vara en dröm att kunna få med sig och ha koll på så här många hästar på samma gång ;)

förstår inte hur jag orkat...

Kollade febern nyss, 39.7!! Fattar inte hur de är möjligt, jag har ju kännt att jag inte mått så bra hela dan men har ju ändå varit hos Lotten och mockat och ridit, pluggat och sen vart till dom andra hästarna och ridit lite och grejat. Men 39.7 känns ju väldigt mkt, fattar inte hur jag har orkat göra allt...!
Så nu ska jag bara läsa lite i kemiboken, åka hem till lisa och kopiera lite anteckningar och sen plugga ännu mer! De är ju prov imorn och vill helst skriva de då, men får väl se är jag sjuk så är jag, inte mkt jag kan göra nått åt...


last night was a good night

Hade en rikigt rolig kväll som började med en riktigt ordentlig förfest hos sandra och sen blev de bussen till Kalas. De va en kväll som verkligen måste göras om! Nått som inte va så lyckat va kebabrullen... tur att de va nån annan som kunde käka upp den iaf ;) haha
Va me på en idiotisk bild från igår och självklart ser man ju ut som en galen padda xD haha

Just nu sitter jag med en chipspåse och bara tjockar i mig, kemiboken ligger brevid och tanken va väl att jag skulle läsa lite i de... men de verkar inte som om de blir så. Nu ska jag återgå till min chips och ska nog checka febern också...

fredag morgon

Blev klar i riktigt bra tis med rapporten igår! Känns bra att den är klar och att jag inte behöver tänka på den nån mer.
Nu ska jag upp och byta om och sen iväg till Lottens hästar, mocka och fixa klart i stallet och sen rida en lite sväng på Randver. Funderar på att ta me kameran kanske... men får se om jag kommer ihåg de ;) Men nu gäller de att jag skyndar mig så jag blir klar så jag hinner duscha och greja innan skolan :)


rapportskrivning

Red inget ikväll, kännde mig inte riktigt i form för de... Lite trött seg och kännde mig febrig.. Men på lördag ska jag ta ut Undri har jag bestämmt =)
Just nu sitter jag och skriver min eländiga lab.. utförande och resultat är alltid lika lätt men när man kommer till diskussionen, slutsatsen och samanfattningen så är de värre ;) haha men de ska gå!


en genomgång av dagen

Va till Lottens hästar imorse och tog ut och mockade lite, sen va jag hem duscha och åkte till skolan. Gick med Hanna till bussen i snöovädret... men fram kom vi iaf. Va lite drygt att åka stadsbuss måste jag säga, hatar att trängas med en massa folk!
Men de va rätt intressant på Ångströms iaf men jag va så jäkla hugrig så de va lite svårt att koncentrera sig...

Så sen sprang Hanna och jag iväg till donken och köpte cheesisar åt mig som jag fick käka på bussen xD Men så är de när man inte kan äta lunchen...

Nu ska jag försöka skriva lite på min kemirapport som ska vara inne idag(!!!) och om en timme ska jag iväg till stallet och kankse rida lite eller iaf göra nått med nån häst, de är ju inte direkt världens bästa väder... Får se vad jag hittar på! :)

ledig onsdag

Vaknade väl vid 8 imorse så lite sovmorgon blev de iaf. Käkade lite frukost och sen gick jag till Lotten och prov red Randver. Den hästen va verkligen speciel!! Han va hur fin som helst i sina gångarter och gjorde i princip de man tänkte, så himla lättväxlad och alldeles underbara att rida:)
Så de är helt klart värt att mocka lite för att rida den hästen!!

Har varit i sta med Hanna, käkat på BK och handlat lite kläder :D och några julklappar. Men nu blir de lite käk och sen ska jag iväg till stan igen. För idag ska jag ut med Jällafolket, Troy och Truls. Kommer nog bli en rolig kväll :)

bortglömd smärta...

Kollade igenom lite bilder från Turkiet och shit vad jeg brände mig!! Man ser verkligen hur jävla rött de är!! FY!!! :(

tisdag!

Har inte riktigt haft tid/ork att skriva nått idag sen vet jag inte heller om de är nån som är intresserad av att läsa vad jag skriver... Men de gick iaf jätte bra imorse med att mocka och släppa ut Lottens hästar. Jag kom ihåg allt och kännde mig riktigt duktig :)
Sen va de några sega lektioner i skolan och sen kom Sandra och hämtade mig och så drog vi iväg till stallet. Tog ut Kolan och Freyr en sväng i skogen och de gick hur bra som helst!

Har övningskört lite och sen tog jag ut Undri och red honom lite i hagen. Riktigt bra framåtbjudning och stort stilgigt steg. Han är så himla fin när han verkligen gåååår!!
Nu hade jag väl egentligen tänk skriva kemirapporten men ska nog lägga mig ist, kan ju kanske läsa lite om teorin bakom labben så går de kanske lättare att skriva om den sen... Låte fruktansvärt tråkigt och de är precis vad de är men de är ju bara den här rapporten och kemiprovet kvar sen är de lov!! :D Så de är bara bita ihop och plugga!

Lördags kvällen!


Jo men vi dansa....

och tog några shots ;)

13/12

Ridningen gick bra och jag hade ut två hästar, men kallt va de! Nya hjälmen satt riktigt bra och va riktigt skön. De va bara lite ovand med en "kortare" modell, men jag vänjer mig nog ;)

Nu ska jag upp och sova lite, ska ju upp tidigt imorn. 06.15 bestämmnde jag mig för att vara hos Lotten och släppa ut hästarna. Får se hur de går ;p

Jag längtar tills jag åker till Island!




trött

Har lite grann att göra men idag orkar jag inte de! Vill inte skriva kemirapporten nu, den kan jag göra imorn för den ska ändå in på torsdag så de är lugnt! Nu ska jag bara lägga mig och kolla på tv och slappa :) Halv 7 blir de stallet och då blir de lite ridning.

måndag morgon!

de blev inget stall igår kväll, var alldeles för trött... somnade väl före halv 8 och sov till halv sju nu i morse. Så nu borde jag ha tagit igen all förlorad sömn tkr jag ;)

Snart blir de lite frukost och julkalendern sen lite kemiläsning och så ska jag försöka packa ner alla mina ridsaker i min väska... hur de ska gå vet jag inte... får inte glömma Hanna och Johans grejer heller... Ska ju tikll stallet efter skolan och de känns ju lite jobbigt att behöva bära med sig två väskor ;) men de få bli så :p

i punktform

  • Ridturen gick jätte bra och Kolan var hur pigg som helst! Men dom va så söta när dom va helt vita av rimfrost :)
  • Blivit klippt så nu är de bättre längd i nacken igen
  • Fått en ny och fin ridhjälm i present!
  • Ska snart äta soppa
  • Men ska först sova!! :)

perfekt

Hade en riktigt rolig kväll/natt igår! =) Förfest hos mig med lite ölspel och grejer och sen så bussen in till stan och vidare till kalas. Ganska praktisk att fylla år måste jag säga, man bli bjuden på de mesta ;) hehe köpte bara en shot på hela kvällen, perfekt! ;p

de blev ju iof rätt sent men roligt va de :) sen upp halv 9 och sen till Lotten för att lära mig ur hon tar ut hästarna och fixar där på morgonen. För jag ska nämligen börja hjälpa henne lite grann :)

Nu ska jag vila mig lite och sen ska jag käka lunch och sen ska jag iväg och rida lite, mår väl inte toppen men de ska npg gå ändå ;)

inge vidare

Mår så jäkla illa! Har fikat med annso och dom när dom va här och nu är jag så sjukt mätt och mår jätt illa.... Och nsart är de mat. Perfekt måste jag ju säga, kommer må så jäkla dåligt innan jag ens kommit iväg ikväll ;) Men de är bara att köra på, nu blir de mat, sen ombyte, och lite fix innan alla kommer och sen ska vi ha så sjukt jäkla roligt!! :D
Mamma ropa att maten va klar så de är väl bara att masa sig ner...

äntligen 18!

Äntligen blir jag också 18!! Har väntat på de här ett bra tag nu. Är ju van att vara yngst och jämt fylla sist men nu händer de äntligen och idag ska vi fira! Först kommer lite släkt hit och sen kommer mina underbara kompisar! <3 Vi ska förfesta lite här och sen drar vi till stan och går på krogen! :D De kommer bli riktigt kul och jag ser verkligen fram emot de :) Tror inte att de är nått som kan förstöra den här dagen!


nu blir de bara mys

Allt gick riktigt bra i stallet. Jag och Sandra red Kolan och Freyr en liten stund och sen kom Ida. Vi blev klara tidigt så nu har jag äntligen skrivit mitt cv och skickat iväg de + referens och bild till island =)

Och sitter jag i sängen med en stor kopp te och ska kolla på Harry Potter. Blev så himla sugen på de här om dan så nu är de dax!! :) de blir första filme, de va ju ett tag sen ;) Dom va så söta när dom va små :)

en helt vanligt dag!

Provet gick ganska så bra och fysiken va precis lika tråkig som vanligt ;) Just nu sitter jag och funderar lite och väntar på att Eve ska komma hem med pizzan!! :)

Sen blir de stallet med Sandra och Ida, lite ridning och annat pyssel. Sen ska jag försöka hitta på vad jag ska ha på mig imorn när vi ska ut :p haha vilka bekymmer man har xD
Ska även lyckas knåpa ihop ett cv på engleska så jag äntligen kanske kan skicka iväg mitt mail nån gång... börjar ju bli dax för de nu...


Längtar efter sommar och sol!

10/12

Då va de fredag och äntligen helg! Har bara ett provv att skriva och en lång och seg fysik lektion sen så!!! :D Ska plugga in alla frågorna med Rebecca nu innan provet så de sitter, får väl se hur de här går, de kan bli rätt intressant ;)
Men nu måste jag hitta nått att ha på mig innan klockan bli allt för mkt.

klar

Blev klar med alla frågorna för typ 40 min sen... de tog rätt lång tid men jag gjorde en massa annat emellan. Tänk om jag bara hade satt mig ner och gjort frågorna på en gång då hade jag blivit klart på e dryg timme. Men nej, så kan man ju inte göra ;)

Nu ska jag nog faktiskt slå på en film lr nått och sen ska jag sova är hur trött som helst!!
Gonatt!

bara för att jag har en julstjärna på fot

Fick ett ganska så roligt talefonsamtal när jag kom hem från stallet idag. Tänkter inte säga nånting mer om det just nu men de är en grej som är rätt rolig och jag hoppas de ska funka för de vore riktigt kul! De blir lite mer jobb men förhoppningsvis lite mer möjligheter också! ;)
Vi får se helt enkelt, vi får se...


vill inte, vill inte!

Försöker verkligen plugga men de är inte lätt! Jag hittar varenda lite ursäkt för att inte plugga hela tiden så kommer jag på nått som måste göra (eller inte måste göras) och så gör jag de ist...
Men mitt mål är iaf att göra klart alla idiotiska frågor ikväll och sen plugga in dom imorn innan provet. Har ju två timmar på mig så de ska väl gå ;)

Har snackat med Hanna en lite stund om allt möjligt, ibland behöver man liksom snacka av sig lite :) och de är alltid bra att ha nån som vill lyssna :) Hon är faktiskt en av dom mest fantstiska personerna jag känner! <3

Nu ska jag återgå till historian och Otto von Bismarck!

nu ska jag iväg...

Nu ska jag iväg och rida lite, kameran hänger me så får se om de bli några bra bilder :) Sen blir de plugg hela em och kvällen!! :/

städning - check!

Nu är rummet färdigstädat! Allt är upplåckat, av dammat, har dammsugit, torkat golvet, vattnat, bytt lakan. Kan inte komma på nått mer man kan göra nu så nu är de klart! Är jag inte duktig? :)

Nu ska jag ner och gör alla historia frågor! Alltid är de nått...


FÖRE!



EFTER!


Min kamera har verkligen blivit dålig :/ men den får duga ett tag till ;)

ledig lr hur va de?

Ledig idag men ändå gick ja gupp vid 7. Käkade lite frukost kollade på julkalendern och så har ja gunnit med tisdagens avsnitt av Desperate Housewives och nu ska jag se till att städa mitt otroligt stökiga rum och sen får de bli lite historia plugg också! Måste göra alla frågorna! 

Så de är väl bäst jag sätter igång!

onsdag

blev lite barbacka ridnig på volten på både Fabbe och Strimma. Sen lite annat pyssel men hästarna.

Har precis kollat på ett avsnitt av Gossip girl och nu ska jag nog faktiskt sova om jag ska orka upp och städa och plugga imorn... Sen blir de lite ridning på em och sen ännu mer plugg :/ Ska bli skönt att vara ledig en hel dag =)

till stallet

snart blir de stallet och lite ridning. Idag är de Fabbe och Strimma som ska få jobba skiten ur sig ;) haha nejdå ska ta de lugnt med dom, men lite svettiga behöver dom nog bli ;)
Sen kanske de kan bli lite skvaller och skitsnack med Ida och Sandra också :p De är faktiskt riktigt kul nät vi är fler i stallet, de är roligt med sällskap och de är ju alltid kul att ha nån mer att prata med ;p

jag har kommit på de!

De va en riktigt seg dag i skola idag... två kemipass som va lite tråkiga och sen en ganska så okej psykologi lektion, håltimme, Svenska med en massa redovisningar och ja va såklart sist :p
Sen va de dax för FYSKI!!
Hade en massa överskottsenergi så satt och terrade Hanna hela lektinen ;) hehe Men måste säga att jag är riktigt duktig på att ta anteckningar på fysiken, mitt motto är få in hela lektionens anteckningar på en sida - till varje pris!
haha alltid lika kul att försöka krångla in allt på en sida ;) låter kanske inte så ku, men då kan jag tala om att om man har fysik så har man så sjukt tråkigt att allt blir roligt ;)

Bengt höll på och snackade om att Einstein hade kommit på nån (enligt mig) onödig formel, som han tydligen hållt på och kämpat med att lösa och förstå. Men fattar inte hur nån bara kan komma på nått sånt där och bara "jaha, de är alltså så här det är..."
nej jag tror att dom bara hittat på allt och så lurar dom i alla andra de och så säger folk att dom är genier men egentligen så är de bara påhittat alltihopa! Och de betyder ju att de är jag som är geniet som har kommit på allt dehär :D hehe

Hehe, you´r not so smart as you think mr Einstein ;)

vi ha tillbaka oss!

Saknar tiderna och saknar skratten. De känns som om jag är den som har försvunnit mest, vill at vi ska träffas allihopa och bara kolla på film och dega precis som vi brukade göra. Sådär när alla tillslut somnade huller om buller i soffan och ingen orkade resa på sig utan bara låg kvar, obekvämt men mysigt!
Vi har haft snigelkrig, bråkat, skrattat, retats, dansat, sjungit, ätit, sovit, ja vi ar väl gjort allt ihop! Vi va ett bra gäng som jag hoppas kommer kunna försöka hålla ihop och träffas ett bra tag till! Saknar er! <3


typ klar, nästan, lr??

Har skrivit ett pm och redovisningen. Vet inte om jag är helt klar med redovisningen igentligen... men de får duga! Har en timme på mig imorn att skriva mer så de ska jag nog hinna...
Nu ska jag gå upp och läsa så mkt jag orkar aí boken och sen skiter jag i resten och bara sover!!

Imorn är ju en ny dag pch när den är slut ska jag njuta över att Svenska B är avklarat! :D


pluggar i natt igen

Inte blev de så mkt plugg i eftermiddas inte... Men nu ska jag sätta igång! Ska skriva pm och redovisningen + läsa ut boken... kommer aldrig hinna... Men jag ska kämpa!!

De blev lite ridning på volten ikväll iaf, gick riktigt bra och både Kolan och Freyr va riktigt duktiga. Självklart blev de en massa snack med Ida och Sandra och de är ju alltid lika skoj. MEEEEEEEEN nu blir de plugg!!

greate

Allt gick bra i stallet och jag tog ut Undri en sväng. Han fick jobba rejält kan jag säga!! Haha, lite hämd för igår när han inte alls ville gå ;)
Men ha va riktigt pigg och frammåt och ville hellre springa än skritta. Så de va kul! Han kan allt bara han vill.

Men nu ska jag ner till mysinge och fixa lite pengar till telefonen och sen ska jag försöka plugga lite innan jag ska iväg till hästarna igen.

Har varit hyper hela dan och haft en massa överskottsenergi så dom har väl varit lite irriterade på mig i skolan idag. haha men de får dom tåla tkr jag

på väg till hästarna

På väg till stallet. Ska ta in  dom små hästarna eftersom att stig jobbar. Och så tänkte jag ta ut Undri på en lite ridtur  snön. Får väl se hur de går... Men vill jobba honom riktigt svettig så han verkligen är trött sen!
Sen blir de bokläsning, 700 ord/s vore en ganska lagom hastighet om jag ska hinna bli klar ;)

en alldeles vanlig tisda morgon?

Då va de tisda morgon igen och allt bara rullar på... eller inte! Har fått en råtta på rummet igen!!! Och de är bara för att nån inte har stängt dörren till vinden... kul, så nu är de jag som får lida, men lyckades stänga in de jävlen i skrubben ;) nu måste jag bara städa rummet och plocka ut saker ur skrubben för att fånga den....
Tkr synd om mina kläder som ligger på golvet... Men de får bli imorn för idag har jag ett pm och en redovisning att skriva och såklart en bok att läsa ut!



some answers

som svar på Josefines och Piias fråor :)

  • Jag renskrev ett psykologi arbete som handlade om fobier. Riktigt intressant men tråkigt att renskriva ;)

  • Min dag har varit riktigt bra trots några små insidenter som att telefonen inte vill som jag och att Undri va en segis när jag red på volten idag! En riktigt toppen dag som tyvärr avslutades i sent pluggande och trötta ögon. Men de bjuder jag på, de är ju snart jullov! :D
De enda som saknades dagen till ära va en riktigt stor påse med gott godis, en bra film och nån att sitta och snacka med hela natten!


en riktigt bra dag

Har precis blivit färdig med psykologiarbetet och de känns jäkligt bra måste jag säga! Nu är de över, äntlige! Då va de bara svensk boke och redovisningen på onsdag kvar. Sen är veckan slut och jag får äntligen vila! eller? nej så kommer de ju inte bli för då kommer de bli en massa födelsedags firande med både släkt, familj och vänner som slutar med en (förhoppningsvis) lyckad utgång på krogen :)

Har fått svar från ytterligare en gård idag som jag är ännu mer intresseras av än de som svarade igår. Men får se hur de bli, vill ha alla dörrar öppna så jag har fri valmöjlighet senare så jag kan göra de som känns bäst och är smartast. Men till island vill jag ju och dit ska jag också. Tids nog!



Mobile har krånglat ni ikväll och jag vet inte alls vad problemet är... de går inte att ringa och skicka sms men de går att ta emot... konstigt... får klura på dedär imörn för nu ska jag nog iaf ta och krypa till kojs även om de är så att svenskboken skulle behöva läsas lite... men äh, de är en dag imorn me ;)

Gonatt!

i skrivandets stund

Känner mig som en riktig tjockis när jag sitter här och äter lite chips ;) haha men vad gör man inte för att roa sig när man sitte roch skrivet arbete.... Har renskrivit 1/7 sidor nu iaf och de går frammåt. Snart blir de stallet igen och sen är de bara att skriva på!

De blev lite ridning på em med både Sandra och Stig. Riktigt kul faktiskt, särskilt när de gick i lite högre tempo ;) De är faktiskt riktigt skönt att va i stallet efter skolan så man kan tänkta på lite annat och koppla av lite.

Nu ska jag skriva klart om Specifika fobier och sen ska alla kläder på igen och så ska vi hämta sandra :)




die Schule

Sitter i D05 med Hanna. Jag ska väl igentligen försöka göra mina historia frågor till provet på torsdag men fb och bloggar är mer lockande. Ingen kan dömma mig för de utan de är ju ändå mitt eget fel om jag inte blir klart. Men har 40 min kvar av hålan så hinner nog börja med nån lite fråga iaf ;)

Sen blir de lunch med alla nötter och sen värdelös svenska. Förstår inte hur vi kan ha en så inkompeten lärare!!! Men idag på lektionen måste jag iaf skriva klart min jäkla redovisning för på onsda ska jag dtå där framme och prata.

Men sen blir de iaf en ridtur på em innan jag måste hem och plugga skiten ur mig.

today is a day, like all the other days

Klev upp pigg och utvilad 06.30. In i duschen upp och fixa kläder. Julkalendern. Frukost och nu kemiläxan. Sen packelipacka lite stallkläder. Bussen till skolan och sen är de bara kämpa på igen...
Men, snart fyller jag år och då är de krogen som gäller så jag kan inte påstå att jag är allt för ledsen ;)

nu väntar de oundvikliga...

Kommit hem från östhammar, ätit en macka och nu ska jag börja plugga. Vet att jag alltid säger de men nu ska jag faktiskt plugga för gör jag inte de så kommer jag aldrig hinna bli klar med allt denna vecka... vilket vore väldigt jobbigt...

Så nu ska jag hämta böckerna och skriva så att pennan glöder och sen ska jag sova hur bra som helst och vara utvilad tills imorn. Haha tror inte riktigt på de sista men kan ju alltid försöka ;) haha

de regnar ute och nu kommer all snö sjunka ihop och bli tråkig... de ska vara pudrigt snö som flyger omkring när man kommer ridande!

Bilden har ingeting med nånting att göra ;)


idag

Okej, den här dagen har verkligen varit varierande på alla sätt och vis! Hade skit tråkigt imorse när jag skulle läsa boken men sen tog de fart. Fick mail från ett företag på Island som bad mig skicka CV och referenser, de verkar väldigt lovande så hoppas jag får komma dit! =)
Så jag har hållit på och försökt skriva om mitt CV på engelska... försökt få ihop nån som kan skriva bra referes om mig och sen va jag till stallet och red.
Kom hem och såg att jag fått ett nytt mail från en gård i Vendel som verkade väldigt intresserad av att ha mig där i sommar! :D
Så planen just nu är Vendel i sommar, Island höst och vinter :D Hoppas allt blir så så kommer allt bli jätte bra =)

Nu ska snart Rebecca och Martin komma och hämta mig så bär de av på julkonsert i östhammar....

världens absolut sämsta bok!

Blev en tidigt morgon, Tilan sov hos mig eftersom att Eve inte va hemma så vaknade före 8 imorse. Sen har jag läst lite i den Super-duper-mega-tråkiga-äckel-boken, är på sid 85 nu iaf! De går frammåt!!

Inte fan blev de nån psykologi gjord igår heller... somnade på soffan... Men ikväll måste jag skriva klart den om jag ska hinna med allt annat som ska göras i veckan! Hade väl igentligen tänkt skriva den nu men tror nog jag ska plåga mig ingenom några sidor til av den Super-duper-mega-tråkiga-äckel-boken så jag blir av med den!

Men först ska jag ta mig en lite dusch och sen blir de läsa,läsa,läsa!
Man ser ju tom på omslaget hur DÅLIG den är!!


Har...

Har läst den där sjukt tråkiga-äckel-svenska-piss-boken...
Har snackat med Hanna <3 världesn sötaste!!
Har varit till stallet och ridit, Undri gick bra när de va fler hästar me :)
Har åkt en sväng till Alunda med Sandra.
Har funderat på att plugga...
Har precis tänkt att nu ska jag äta mat! :D


mätt och belåten

Har fått paltkoma som Idas pappa brukar säga xD har ätit en massa tacos och precis kollat på julkalendern. Den är verkligen riktigt bra i år =)
Fick tbx fysik provet idag och jag va godkänd, 2 poäng från VG tom ;) ojoj, värsta fysiknörden jag blivit då, hur ska de här sluta?

Va och tog in hästarna på em och ska snart dit igen. Då blir de lite ridning, tänkte prova Undri barbacka och ev Fabbe också :)
Nu ska jag slappa en liten stund till och försöka bli av med koman ;)

äntligen fredag!

Go morgon!
Nu blir de skola och flera timmar av plugg! Ska försöka skriva klart psykologi arbetet och ev kanske göra historia uppgifterna. Men psykologin går iaf i först! Och inte blir de nån tårta imorn heller... De va Troys tur och fixa fika men han ska tydligen till Gbg så får väl fixa ihop nått snabt att ta med nu på morgonen... Pepparkakor får de bli =)
Sen blir de ev ridning med Sandra i em och sen kanske en sväng till Thuns med Hanna och Joahn :D


fredag morgon

Pigg och vaken! Nu ska jag snart iväg till skolan och PLUGGA!!! Psykologin ska bli färdig skriven så jag bara kan renskriva den i helgen.
Ska till stallet efter skolan och får se om de blir ridning lr inte...

Nu blir de frukost och sen packa lite kläder!

fått lite ordning

Är rätt trött nu! Sov iof rätt länge imorse men de har hänt en del dom här dagarna så de är väl inte så konstigt. Va i skolan till halv 12 och sen så va de lunch och sen va jag iväg till syon och jag har nog fått lite respons på mina tankar och har nog börjat tänka om lite, men har fortfarande samma mål :)

Slapp iaf åka och ta in hästarna på em för stig va hemma idag så jag kunde åka hem och bara ta det lugnt och fixa lite :) Men nu ikväll blev de desto mer jobb, va i stallet till 6 och så red jag och Sanda ett par hästar lite på volten och sen tog jag ut två till.
Imorn blir de lite mer ridning hoppas jag :)

Men nu ska jag alldeles strax sova, kan behöva en tidig kväll för en gångs skull, kanske lite lite bokläsning också om jag har tur...

ska maila nu igen

Hoppas ni förstod ironin i förra inlägget ;) haha

Men nu har jag iaf kommit hem från skolan, ätit pepparkakor och checkat fb så nu tänkte jag faktiskt vara duktig och plugga lite och då är de inte vanliga läxor och uppsatser jag ska gör utan jag fick läxa av syon idag att maila och ta reda på lite mer om de två olika utbildningarna som jag vill söka till.
tex vrf dom bara tar in 3 st på islandshästhippologprogrammet och ungefär hur många som söker och hur stor chans man har att bli antagen, hur uttagningsproven fungerar?
Hur det fungerar med distans pluggande på ekonomprogrammet, vilka kurser jag kan läsa om jag vill läsa något liknande men bara vissa kurser?

De va väl typ de...

Men nu blir de först mat korv och mos så man orkar med de andra ;)

jag jobbar med allt

Hells Angels och Bandidos i uppsala, de känns ju riktigt bra. Man kanske ska ansöka om medlemskap?? Hmm...
Tror inte de va! Jag är för bra för att platsa i ett sånt gäng, skulle avancera till gängledare på en gång och skulle kännas som ett hot för dom andra, så jag avstår nog för deras skull ;)
Men man kan ju alltid starta ett eget gäng, vad sägs om Vattensta Devils?? Känns som ett alldeles perfekt namn, nu är de bara medlemmar som saknas....
Anmäl er här! ;)


här är dom igen

Yogan gick bra och nu kollar jag på Grey´s funderar på att kanske käka nått - är så jäkla hungrig!!!
Ska bli så skönt att kolla på nått och bara få släppa alla tankar och funderingar för ett tag, behöver de. Har alldeles för mkt i mitt lilla huvud just nu, för mkt att hålla reda på, förstå, klura ut och försöka fixa till... Skulle vilja att livet skulle vara lite mer okomplicerat... men som Sandra och Mike sa idag, "Lever man livet och har kul samtidigt så blir de konsekvenser."
Kan inte mer än hålla med! Men just nu vill jag bli av med konsekvenserna och bara ha roligt!

home sweet home

De blev en riktigt lång dag i stallet idag, Sandra hämtade mig innan 9 och sen va de full fart med hovslagare, mockning och en massa snack ;) Vi diskuterade våra problem, eller rättare sagt, jag beklagade mig över mina problem och dom tyckte de inte va så stora problem xD haha men så är de.
Jag har fått reda på meningen med livet och lyckats plocka av lite skor... Snackat lite om nyår, kryssningen och studenten. Vi har lite idéer och funderingar men får se om nått blir av ;)

Nu ska jag bara ta det lugnt fram tills yogan börjar och efter den får de nog bli lite psykologiplugg, vare sig jag vill eller inte!


min önske lista

min önskelista till både fördelsedagen och julen

  1. Snöskoter
  2. Mobil
  3. Sommar ridskor med stålhätta
  4. Beverly hills, säsong 2 och 3
  5. Lost, säsong 6
  6. Pressentkort på Indiska
  7. Ridhjälm
  8. Varma vantar
  9. Ett biobesök
  10. En varm fleecetröja till stallet

De kanske inte alltid var så roliga saker men de är vad jag önskar mig och så är de ;)






min att-köpa-julklappar-till-lista

Alex - klart!
Lillen
klart!
Elin - har absolut ingen som hellst aning
Elise -
kanske vet nått
Annso och Robban -
ingen aning
Mamma och Pappa -
ingen aning
Ida - ingen aning, hopplös människa!!
Ingrid och Stig - har nog kommit på nått bra

Som ni ser så har jag lite att köpa och lite att fundera på... måste åka in till stan snart och shoppa loss lite. De är bara så jobbigt när pengarna försvinner... :/


today

Kalendern verkar rätt bra men riktigt flummig. Men den är nog värd att kolla på, de är ju tradition ;)
Nu ska jag hoppa in i duschen och hitta alla varma kläder så jag klarar mig en hel dag i stallet. Hovslagarna kommer vid 9 och ska jag vara på plats, hoppas jag får göra lite grejer idag så  jag håller värmen, och så är de kul såklart :)
Med termobyxor på och lite långkalsonger så blir de nog bra.


väntar

Blev klar med arbetet före 11 igår kväll iaf. Riktigt nöjde med mig själv kan jag säga ;) Och nu är de dax för julkalender, oom en minut börjar de :) Måste ju kolla in vad de är för nått i år, de kan ju vara bra man vet ju aldrig ;)


RSS 2.0