hiss och diss

Har hitat lite grejer som jag verkligen vill och och som jag verkligen inte vill ha...
 
Fotoklocka från Fungadgets, ett måste i sovrumet eller vardagsrummet
 
Fotoklockan Svart
 
Den hängander blomkrukan... ja va ska man säga? även den från Fungadgets
sky planter: upside down indoor plant pot - white
 

hö och is

Efter jag tog ut hästarna imorse och hade mockat klart så blev de inte bara en promenad utan jag körde också inn allt hö från släpkärran till ladan. Riktgt duktigt av mig måste jag säga! :)
 
Promenaden gick jätte bra och Jari brydde sig inte mkt om att jag la på sadel på honom, men usch va de va isigt på vägen!!! Dom kör ju med timmerbilar och skogsmaskiner där så nu är grusvänge en isväg!!!Så vi fick gå väldigt försiktigt, ingen rask takt här inte.
MEn de gick bra iaf och det är ju de som är huvudsaken :)
 

Ut i mörkret

Nu ska jag ut och släppa ut vilddjuren, mocka och ta en promenad med Jari. Idag ska han ha sadel på sig också :)

Sen blir de jobb och simning ikväll :)


mina mål med hästarna i vår

 
skrev ju igår att jag fått en massa inspiration! Tänkte skriva lite mål jag har med hästarna här under våren och fram till sommarn.
 
Gail
Komma igång med henne igen efter den extremt långa vilan (som jag har lite dåligt samvete över) börja i skritt och bygga upp muskler igen, nu ser hon ut som jag vet inte vad... '
När hon har kommit igång ordentligt så är de äntligen dax för lite hoppning. Ska börja med att få henne att förstå hur man tar sig över ett hinder i gallopp och inte i trav, bara de är ju en stor utmaning ;)
Kommer börja redan nu på en gång med at rava över bommar och gör låga hinder men slutmålet är riktiga hinder!
 
1. Komma igång och bygga upp muskler
2. Klara av att rida i samlad och kontrollerad gallopp
3.  Hoppa på riktigt hinder till sommaren!
 
 
Gyoni
Men honom är de mer miljöträning och allmän träning och förberedelser inför inridning.
 
1. Träna på presseningar och att gå över och på saker.
2. Klara av att ha sadel ordenligt spänd runt magen utan att bocka
3. Kunna longera honom i båda varven och få han att koncentrera sig på mig
 
Jari
Även med Jari är det mljöträning och förberedelser inför inridning men med honom vill jag även få till lite inkörning
 
 1. Presseningar och saker som låter för att bygga upp hans självförtroende
2. Komma igång ordentligt med longering och kunna börja lägga till hjälper från marken
3. Sadel och selar och påbörjad inkörning!
 

grått och tråkigt men färgklickar i hagen

Regnade imorse när hästarna skulle ut så blev regntcken på alla tre, domvart så fina så :) Gyoni fick på sig det nya röda täcket i stl 125 som satt väldigt bra på honom förutom att bogen och halsen på täcket va alldesels för stort, är nog gjort för en fullvuxen häst i samma storlek ;)
 
MEn do verkade trivas och jag hoppas att täckena inte är allt för söstörda när jag kommer hem, med tanke på hur dom där två kan härja omkring ;)
 
De regnar fortfarande men jag hoppas de slutar snart.. är så himla tråkigt väder....

...

 
(tidsinställt inlägg)
 
LÄNGTAR TILL VÅREN OCH SOMMAREN!
 
 

helgens bravader

Har haft en riktigt händelse rik helg och jag har fått så himla mkt inspiration så jag vet inte ritkigt vart jag ska börja någonstans! Kan ju börja berätta lite kort om helgen innan jag börjar babbal en massa häst ;)
 
Lördag: Var ute och gick med Jari en i 25 min i skogen och djupsnö, riktigt jobbigt men kul att komma ut lite :) sen va de bortsning av alla hästar. Sen dammsög jag ohela huset och torkade lite damm ;) tvättade och bäddade i nya lakan :)
Åkte hem till Håkan och Majsan en sväng och hälsade på lite och red Freyja :) Riktigt kul för hon var pigg och ville mer än gärna springa. Var kul att få rida henne igen, de va ju ett tag sen sist...
Fick ett litet erbjudande som jag har nappat på så snart blir de lite mer ridning här fram över ;) mer om de sen!
 
På kvällen var åkte vi hem tilll Carro ch Timmy för lite middag och film :) men som alltid så händer de nått och den här gången va de vattenläcka i källaren så skadeservice fick rycka ut, tur att dom bor i lägenhet iaf ;)
 
Söndag: Tog ut hästarna och pysslade om dom lite, åkte hem till EVa och Stefan och hämtade hö, va och hälsade på Gail och masserade henne lite, tog även en liten barbacka tur på henne och de gick riktigt bra :)  Åkte sedan hem och mockade och tog en promenad med Gyoni sen iväg och duscha och så kom Ida och hämtade mig. Vi drog in till stan för lite shopping på Hööks och gränby :) Hittade en hel del praktiks grejer och blev riktigt nöjd med alla inköp :)
 
ska skriva lite mer om min inspiration och mina plnare här framöver! De ska bli så kul!! :)
 

så ska de bli!

Det var otroligt kul att se hur pass pigg Millan var imorse under promenaden. Hon småjoggade helatiden bredvid eller lite framför, frustade och verkade allmänt glad. Hur kul som helst och jag vart verkligen peppad och glad :)
Har bestämmt att när snön börjar försvinna och de är barmark och jag hunnit komma i kondition och hon med, (efter alla promenader och simturer så ska man väl ha lite er ork om någon månad ;)) så ska jag börja springa och då kan hon följa med :)
 
Då kombinerar vi nytta med nöje och jag har någon som vill springa som puschar på mig lite extra :)
 

Bilder

Fick faktiskt några väldigt fina bilder på hästarna imorse och sen några mindre smickrande som jag kan lägga upp senare ;)


Jag kan jag

Har precis ätit en riktigt god lunch! Gjorde en pasta sås igår och den vart verkligen hur god som helst :) så nu blir de nog en liten promenad i solen för att smälta maten :)


Full fart i kylan

Vaknade redan halv 6 imorse. Minus 16 grader och inte så lockande att gå ut...

Men gick först ut och tog ut hästarna och gav dom vatten, käkade frukost och sen gick jag ut och mockade, tog en promenad med Millan. Va faktiskt riktigt skönt ute trots kylan :)

Hann slänga in en maskin tvätt och fixa med lite smågrejer också, ska alltid gå upp vid kl6 man hinner ju med så himla mkt då!! :)


morgon promenad

Hade en liten natt gäst hemma i natt och de va lilla Tila. Hon fick sova hos oss eftersom att Eve jobbar natt. Har hon tur kanske de blir två nätter till ;) Vi får se helt enkelt!
 
Tog en promenad på skogsvägen med Jari imorse, tror faktiskt ahn tyckde de va rätt skönt och roligt att få komma iväg från dom andra en stund och sen se sig lite om i skogarna ;) De blev ca 20 min och nu har jag bestämmt mig för att de kommer bli 20 min promenad varje morgon. Så tar jag en häst med mig så får dom ut och gå var tredje dag och sen kanske de blir lite längre sträckor på helgen och då kankse de är någon som vill följa med ut och gå så då kanske man kan ta med allihopa :)
 
Så om jag går upp kl 6, fyller på vatten till dom och tar ut allihopa i hagen. Sen går in och äter frukost så är jag ute innan 7 igen. Sen kan jag mocka och fixa iordning inför kvällen. Kanske hinna longera en häst och sen ta en promenad de sista jag gör. Vore helt suveränt!! :) sen + 2 simmturer i veckan så kommer nog både jag och hästarna vara i form till i vår ;)
 

har lite för mig ikväll

Va och besiktade bilen idag och de gick inte så bra... Så blir laging och ombesikting... Men då har ju Tobbe lite att göra iaf ;)
 
Ska hem till Niklas nu efter jobbet. Han fyllde 22 igår så idag blir de kalas :) Sen ska jag hem och pyssla om mina små, duscha och läsa lite :)
 

millan vid longeringen imorse


bara så ni vet...

Ska försöka sätta mig ner någon dag och plocka ihop lite bilder till en ny design på bloggen. Reija ska hjälpa mig, de är alltid hon som gjort de och hon gör de så bra :) så hon får gärna fortsätta med de ;)
 
 
 

mitt morgon pass

De va ritkigt kallt nu imosre vi hade 17,8 minusgrader... Inte kul att gå ut då, men man har ju inget val! Har man hästar så måste dom skötas om ;)
Borstade av Millan och tog ut henne och så mockade jag hennes box medans små grabbarna stod kvar inne så Millan skulle få en stund för sig själv, och de tror jag hon uppskattade :)
 
Sen tog jag ut småpojkarna mockade och senva de dax för lite träning. Började med Gyoni. Lite longeringsövningar, baka och stanna på komando och försöka få honom att gå runt och rätt när jag longerade.
 
Därefter va de Jaris tur. Var lite nervös att han skulle va lika rädd som igår  men de gick riktigt bra. I både höger och vänster varv. Tränade även stopp och backning med honom men han har lite svårare att förstå, varför han måste backa!? Men de gick bra och jag vart nöjd.
 
Millan fick sig också en liten longering och hon tyckde de va så himla roligt och frustade och hade sig. Hon hade helst velat springa runt som en tok men de fick hon inte ;)
 
Allt jag gjorde med dom imorse va endast i skritt!! Eftersom att de är så pass kallt och dom ska gå ute hela den!
 
(hade tänkt lägga upp nya bilder men de fungerade inte på datorn)
 

vad jag gjorde igår kväll

Va till stallet i Strömgärde igår kväll och hälsade på Stig och hästarna lite. Va riktigt kul faktist, var ju ett tag sen... MEn de va kul att se hur stora Tindra och Undri har blivit dom blir ju liksom 8 år i år!! Jag kommer ju liksom ihåg när dom föddes och dom va pytte små. Kan inte ritkgit förstå att de va snart 8 år sen... Börjar känna mig gammal ;)
 
Nej men de va kul, borstade Tindra, Undri och Freyr och de verkade som att de kände igen mig iaf :) Tindra har blivit finare i kroppen och har gått ner en hel del sen jag dåg henne sist men tyvärr så har väl Undri bara gått upp i vikt... Men nu ser dom verkligen ut som riktigt hästar och inte små unghästar längre ;)
 
Tindra för flera år sedan, här ser hon fortfarande ut som en busig unghäst ;)
 
Undri också de några år sedan, ung och i god  kondition

kvällens to do

Då är de snart dax att åka hem då! Posta lite brev, hem och steka blodpudding. Ta in hästarna, prova longera Jari igen och se om han är lugnar nu ikväll... Sen ta på Gyoni sadeln och spänna åt den ordentligt och longera lite :) Sen blir de hem till or och far och duscha, sen hoppas jag på lite film mys ikväll :)
 

nått var inte som de skulle

Borstade hästarna imosre innan ja tog ut som sen fick dom gå och käka lite medans jag mockade. Tog ut Jari för att longera och ha sadel på honom. Gick hur bra som helst att sadla och sen longerade jag honom i höger varvet och de gick hur bra som helst men så fort jag böt till vänstervarvet så stack han bara, skulle göra bocksårång och sparka mot mig. Kunde knapp ta in honom och klappa honom på högersidan så vart han nervös. Tog av sadeln och försökte longera då MEN de hjälpte inte utan de va precis samma sak igen...
Så jag tog in honom i hagen igen och då blev han lugn. Ska försöka imorn igen och se hur de går... Vill komma på varför han betedde sig som han gjorde...!!!
 

de va en latis-dag igår!

Vi hade en riktigt slappardag igår alltså! Gick upp vid 10 tog ut hästarna, in åt frukost upp och la oss å kollade på film i 3 timmar. Sen ut coh mocka, fick lite främmande och sen hem till mamma och pappa och duscha och snacka lite skit. Tvättade iof tre maskiner tvätt medans vi kollade på film så lite fick vi gjort ;) hehe
 

mina fina småpojkar :)

 
 

dagens fotostund

vi va ut och letade lite torra granar i hästhagen och då passade jag på att ta med kameran ut så lite fina bilder blev de iaf :)
här kommer bara några på hästarna så portionerar jag ut resten senare :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

nu är de för kallt

Har vart 25.9 minus här i natt som mest... Så vattnet har ju såklart fryst igen....!! Så himla irriterande. Men som tur är så kan vi ju åka och hämta vatten lite överallt ;)
Fick ut hästarna nu en sväng iaf, så dom får lite solljus trots kylan, nu är de faktiskt bara 17,7 minus, när dom kom ut av de 24... Så de blir ju varmare iaf!
 
Hade tänkt ta en promenad med någon av dem men vet inte om jag vill när de är så kallt. Vi ska till tippen en sväng också och Tobbe är och hämta hem vårt kött så vi kan fylla frysboxen :)
Sen ikväll blir de ju Knutfirande igen, men i österby de här gången, hoppas bara de mulnar på så de kanske bara är 10 grader kallt...
 
Nu ska jag betala en räkning och sen ut och mocka klart, längtar efter sommaren!!!!

kvällens bestyr

Blir lite fix när jag kommer hem, hoppas på att vattnet fungerar bara... MEn ska först hem till mamma och pappa och kolla på deras nya hund och hämta lite vatten för säkerhets skull ;)
Sen hem och äta, ta in hästarna, borsta och fodra, kolla Millans läpp och sen bär de av till Kilby för fix med Knutvagnen och lite mys med min lilla Gail :)
 

så här fin va himlen imorse...

...synd bara att bilden är tagen inne ifrån bilen och inte från hästryggen...
 

de är inte alltid bra med 18 minusgrader

de blev inte så lyckat igår med min trick träning..... kan var aeftersom jag gjorde de inne i boxen och Gyoni ville inte låta Jari vara när jag skulle hålla på med honom och vise versa.... Så de vart inte så jätte mkt gjort.  Men Jari svarade bättre på mina försöka än Gyoni iaf, så ska se ifall jag får tid att träna dom imorn och på söndag :) Ska även ta på sadel på dom och spänna åt i helgen samt ta några promenader.
 
 
Gick dess ärre inte så bra med utsläppet imorse... Eller jo utsläppet gick bra men sen va allt bara kaos! Vattnet hade fryst så fick inge vatten till hästarna, var tvungen att åka hem till mamma och pappa och fylla dunkar. När jag väl kom hem igen så såg jag att Millan blödde från underläppen. Så fick försöka hålla fast henne och se, vilket inte är så lätt, man gör inte vad man villl med en häst på runt 500kg ;)
De såg inte så jätte farligt ut men ringde  veterinären för att dubbelkolla och hon sa så länge de inte verkar forsa blod och hon äter och dricker så ska de inte va någon fara. Känns alltid så skönt med en andra åsikt :)
 

trix och fix

har läst om lite olika trick som man kan lära hästarna och nu ska jag ut och prova lite och se om de fungerar :) ska börja med ett så får jag se hur de går, vet inte om jag riktigt har tålamod för nått mer avancerat ;) hehe
Men nu blir de alltså insläpp, fodring och lite trix, skriver senare om hur de gått!! :)

dax att börja planera inför framtiden

De va lite halv jobbigt att ta in hästarna igår kväll... Millan har nämligen börjat med att gå iväg från grinden när man kommer och sen går hon bara iväg och ställer sig mitt i hagen under ett träd.... Fattar inte varför?! Eller jo kanske, tror de kan ha och göra med att hon vill slippa trängas och så med dom andra två herrarna, men då tr jag att hon borde komma fram när dom andra två har gått in men de gör hon ju inte.... Men hon kommer och möter upp en när man ska hämta henne och har gått en bra bit in i hagen... De är nått hon inte är nöjd med, frågan är bara vad??
 
De gick alldeles utmärkt att ta ut dom imorse iaf! Sen försökte jag mig på longering av Gyoni men han förstår ju inte riktigt hur man ska bete sig så de vart bara 5 min ;) sen tog jag ut Jari och longerade honom i ca 10min.
Ska försöka lägga upp ett träningsschema och planera lite vad jag ska göra och hur. Så att alt bli rätt för både Gyoni och Jari. Vill ju börja longera Gyoni och få honom att förstå hur man gör och sen även tömmköra/köra in både Jari och Gyoni. Fast vi får väl se hur de blir med de, måste han någon som kan hälpa mig :) Och sen måste jag läsa på noga hur man ska göra så jag själv vet!
 

Fika time!!

Sitter och fikar och funderar över kvällen, vad ska vi äta? Vad ska jag göra? Ska jag klippa mig? Ska jag ut och gå?
Alla dessa onödig funderingar... Vill få lite grejer sålda också, SÅ KOM MED BUD!!!! :)


Bloppis

Då va de dax för en liten bloppis!
Har lite grejer så kika, kom med frågor och bud! :)

1. Halstäcke Amigo, stl L. Knappt använt och i riktigt fint skick!
300kr + frakt

2. Reflexjacka stl M, kort modell med mudd i nederkant. Lagad i ena fickan och hål i den andra. Flitigt använd men i hyfsat bra skick. Duger som stalljacka!
150kr + frakt

3. Westernbrösta, fint skick använd ett fåtal ggr
150kr + frakt

4. Bettlöst löst träns stl full/Cob, aldrig använt bara provat.
300kr + frakt

5. Short Schaps, Jacson stl L, väl använda men i fint skick. Draggrejen på ena är utbytt mot nyckelring. Märket på ena Har ramlat av.
250kr + frakt

6. Western sadel, Diamond, total längd 64 cm, från horn till sätets bakkant 52cm. Har legat på min Paint och passat perfekt!
5000kr + frakt


de blir aldrig som man tänkt sig...

Bara för att jag planerade att hinna greja lite med hästarna nu på morgonen så vart de inte så.... Vart snöskottning istället. Och de är inte heller s kul att behöva ta framsadeln och hålla på när snön bara vräker ner heller... Men plockade fram lite grejer som ska säljas så de kommer komma upp här under dagen :)
 

onsdag morgon

Onsadg morgon. De som är planerar är, tidig upstigning så jag är utevid 7. Ta uthästarna, fylla på vatten och mocka.
Försöka ta på Jari sadel och borsta allihopa och prova longera Gyoni lite :)
 

Jari från Tallraden

Här är den lilla snyggingen med sadel på sig! Ritkigt duktig måste jag säga :)
 
 

bilder från när Millan släpptes in till dom små...

 
 
 
 
 

helgens aktiviteter

Hade sadel på Jari för första gågen här i helgen och det gick riktigt bra! :) nu spände jag ju inget direkt utan la på den och satte fast den bara. Har även börjat longera honom lite i skritt så han får aktivera sig ltie och inte bara tänka på Millan hela dagarna ;)
Tog på Gyoni sadel igår och de va inga problem alls precis som vanligt men den här gången spände jag åt gjorden lite mer men ändå inte fullt och då vart de fast på honom. Han bockade och sparakde bak ut nä jag försökte få honom att gå i skritt i en cirkel. De va inte så poppulärt med andra ord ;)
 
Körde ju hem Gail till Eva i lördags och då började jag med att ta in Millan till småpojkarna medans Gail va hemma. Först skyddade hon Gyoni jätte mkt och släppte inte Jari i närheten men sen så vart dom kompisar, när Jari väl upptäckte att Millan brunstade.... Så va de i full gång med betäckning...! Tur att han är kastrerad iaf ;)
 

knut

Vårat knutbygge vart faktiskt riktigt lyckat måste jag säga! :) Är ritkigt nöjd, vi va med i både tv och radio och fick mkt resons iaf och de är ju de som är huvudsaken :) Kul hade vi också men blev en tidig kväll, men skönt va väl de så man fick lite gjort hemma igår ;)
 (lite bilder kommer senare)
 
 

tokig häst

De gick riktigt bra att ha Gyoni och Jari i samma box inatt :) inga sår, ingen riven vägg och inte vad de så stökigt heller, ingen är lyckligare än jag för de :)
 
MEN vad som inte gick lika bra va igår kväll när jag tog inn små pojkarna och sen skulle flytta Millan o Gail till skogshagen.... Gail börjar väl bli lite små "tokig" eftersom Gyoni inte gått  med henne sen i tisdags (och då va de bara 5 min) och får inte alls dia längre. Så hon fick världens fart när hon kom in i hagen, kastade med huvudet och for runt så hon halkade omkull, gav ifrån sig världens skrik och lyckades tillslut ta sig upp. De är ju så himla halt under snön så de tog ett tag innan hon verkligen fick fäste. Va riktigt hemskt att se och de där skriket va nog bland de värsta jag hört!! :( Men hon verkade må bättre idag, fortfarande halt men de vart ju en rejäl smäll så de är ju inte så konsrtigt.
 

torsdag

allt gick riktigt bra med hästarna imorse :) Gyoni va inte lika halt som tidigare så de börjar nog bli bättre, tror de är bra för honom att va inne på nätterna så han får vila sig ordentligt. MEN ikväll ska dom dela box så dom hinner vänja sig vid de för på lörda är de dax för Millan att få komma in igen. Gail åker hem då så då borde dom få plats inne :)
 
Hoppas bara att de går bra med Millan och Jari i hagen på dagen så ska de nog inte va ngra problem inne på natten sen helller.
 
Ikväll blir de knutbygge igen. Hoppas på att vi kanske bli klara eller iaf hyfsat klara :)

en bra morgon :)

Allt gick bra med hästarna imrose iaf. Skönt med en lung morgon för en gångs skul ;)
Tog ut Jari ur hagen och gjorde några små övnngar och provade ifall han blivit longerad förr och de verkar de ju som! Skönt om de är så, men man vet u aldrig, jag skanske bara hade tur och fick honom gå runt mig ändå ;)
 
Ikväll ska dom få stå inne smågrabbarna! Så mockade imorse så de bara är at slänga in hö och vatten ikväll :) Goni va fortfarande halt imorse så tror de kan vara bra för honom att va inne och kunna ligga och vila ordentligt.
 

Svenska Hästars Värn

Är himla sugen på att köpa lite kläder till förmån för SHV. Ska även bli medlem där och bidra till att fler hästar kan få de bättre och slippa lida och komma till bra hem! Kika in på  prima4you för att se produkter som går att beställa! :)
 
 
 
 
 
 
 
 

simsimsimsim

då bär man iväg på simmning nu efter jobbet då! Blir ca 45 min och sen hem till mat och mockning ;) är så jäkla hungrig nu så tur att jag har en banan med mig annars skulle jag väl dööö av hunger! Hoppas min söta sambo lagar god mat tills jag kommer hem :)
 
 

tur att pappa finns!!

 
Allt gick inte ritkgit som planerat imose...
 
Flyttade över Millan o Gail till lillhagen och gav dom hö. Gail gnäggade och sprang runt som en dåre och va allmänt galen!
 
Tog ut Jari först till hagen, gick hur bra som helst. Tog sen Gyoni och gick med honom till Millan och Gails hage för att han skulle få snutta lite innan han skulle till Jari. Men J blev helt förtvivlad och srang runt, runt som en tok, så tillslut fick jag gå tillbaka med Gyoni och när jag va precis nästan framme vid grinden hoppar J över tråden och fastanar såklart och river ner en stolpe...
 
Jag går in med Gyoni och J följer efter till en början tills Millan och Gail börjar gnägga och då rusar han dit! Jag får försöka springa med Gyoni så gott de går, eftersom han är halt, till tråden som ska sitta över vägen eftersom den inte är uppsatt. Få fasten precis när Millan och Gail kommer rusande genom hagen till oss och efter kommer Jari, fast på utsidan. Får fast Jari i grimskaft och sen vill inte Gyoni röra sig ur fläcken....!
 
Jag fick ringa pappa så han fick komma och hjälpa mig eftersom jag inte ens kan rubba Gyoni. När pappa kom gick de mkt bättre och vi fick in båda småpojkarna i hagen och lyckades laga staketet rätt bra också!
 
Sen va de bara in och byta om för mig, hann inte med någon mockning eller lättare övning med dom små... MEN är glad att de inte blev värre än de blev!!
 
TACK PAPPA!!! :)  ♥
 
 

Tisdag morgon

Nu är de fax att kila ut till hästarna :) Gyoni o Jari har stått inne inatt och jag hoppas de har gått bra. Ska ut nu å flytta Gail o Millan till deras hage först så får vi se hur de går att få ut dom andra sen ;)


träning

Måndag: träna hästar
Tisdag: Simma
Onsdag: städa/träna hästar
Torsdag: Simma
Fredag: träna hästar
Lördag: Träna hästar/promenad
Söndag: Träna hästar/promenad
 
Så här kommer nog mitt träningsschema av både mig och hästarna se ut under 2013 hoppas jag :)
Har valt att börja simma igen eftersom jag tycker de är så himla skönt och de faktisk är riktigt bra träning som gör att jag vill träna. Sen kommer de bli lite promenader med hästarna på helgerna eftersom de är enda gången man hinner de när de är ljust ute :)
 
Så de kommer väl bli träning av Gyoni och Jari 5 dagar i veckan och sen lite ridning på Gail när de inte är så halt ute och när jag kan eftersom hon ska åka till Eva på Söndag. För Millan kommer de bara bli lite promenader och ompyssling :)
 
 
 

skitgrisen och Jari busar i hagen

 
 

min bebis är halt

Imorse när jag kom ut så va jag och hämtade ensilage, i Gyoni och Jaris hage, för att ge till Millan o Gail. Då kom Jari fram och skulle hälsa och så medans Gyoni bara stod vi ett träd och inte ens kollade åt mitt håll...
Sen visade de sig att Gyoni va halt! Och de va inte så lite heller, han ville hest inte gå fast ha skulle in till mamma och få snutta lite...
Så jag fick in honom så han fick va inne en stund med Gail och sen gick jag igenom honom och hittade inget sår eller benbrott men sen när jag klämde lite högre upp så reagerade han. Så han har väl antagligen fått en spark eller halkat och sträckt låret/rumpan.
 
Egentligen skulle han väl stå inne men pga omständigheterna så fick han gå ute ändå. Men han verkar inte bry sig om att Jari vill leka utan står och vilar ist vilket känns bra :) Men ikväll får nog snåpojkarna stå innne i varsin box :)
 
Gårdagens härj i hagen!

gårdens första egan islänning och min med! :)

hämtade hem Jari idag och allt gick bra! Lite knas i transporten efter lastningen bara men de va ju bara 2a gågnen han va i en transport så inte så konstigt!!
Gick bra hela vägen hem och sen fick han träffa alla hästarna samtidigt, men de va ju ingen bra idé eftersom att både Gail och Millan skyddar Gyoni och inte lät Jari få hälsa ens en gång... Så tanterna åkte in i en egen hage så små pojkarna fick buda och de va verkligen uppskattat! Så nu går de 2 och 2 och allt funkar riktigt bra :)
 
De är riktigt kul att se att Gyoni har någon att leka med och inte behöver vara ensam och rastlös :)
 
 
Jari fick täcke efter resan hem, han va dyngsur...
 
 
Jari kollar på dom andra hästarna och äter hö
 
 
Gail, Gyoni och Millan kollar på Jari när han står och äter hö ;)

lördag!

Idag är de jobb-kördag och jobbet är snart slut! :) Är faktiskt riktigt skönt att vara hemma igen och tillbaka i vardagen! Men semestern i fjällen va verkligen behövlig!!! :) Hade riktigt roliga och nyårsafton va den bästa på länge ;)
 
Ska hem och gör en riktigt ordentlig mockning inne hos Gail o Gyoni för de ser verkligen hemskt ut inne hos dom... orkae inte riktigt imorse ;) hehe
 
De är nog tur att vi ska hämta Jari imorn för Gyoni börjar verkligen bli rastlös! Imorse stog han och lekte med pinnar precis som en lite hund, kan nog va bra med en lekkompis :) Då kanske millan kan få slippa bli terroriserad av Gyoni varje dag.
 
 
Ikävll blir de nog badtunna! Kan bli spännande, har ju aldrig badat i den förr så får väl se hur de blir ;)
 
 

RSS 2.0