sega dagar

de va en rätt seg dag på jobbet igår... Fanns inte så mkt att göra och idag blir de tyvärr lite lika... Men finns lite utbildningar som alltid är bra att göra och lite sånt där jobbigt-små-tråkigt-måste-göras-nånggång-saker...
 
Efter jobbet ska jag kika igenom min bakbok hemma och se vad jag ska baka tills jag fyller år. Blir nog, Brysselkex, Budapestrulle och lite olika mjuka kakor man kan göra i långpanna :) Får se vad som hittas på :)
 
Ska ta in hästarna och borsta och täcka in dom ikväll! Kan tänka mig att dom kommer vara dyblöta ikväll efter allt snöande/regnande...
 

måndag och allt rullar på

Ska hämta ut lite paket på ica idag efter jobbet! :)
I de ena finns ett vinter inne/undetäcke till Gyoni. Som förhoppningsvis ska passa :)
I de andra finns de lite adventsklappar till Tobbe som jag måste försöka slå in idag och betala fakturan på så jag kan gömma undan fakturorna så han inte ser vad han ska få ;)
 
Ikväll när jag kommer hem blir de nog lite städning av köket eller en promenad i mörkret med Gyonin;) Vi får se helt enkelt! :)
 

lite föl bilder

 
 
 

lite bebis bilder

Hann med en hel del idag med fast de blev sovmorgon idag igen ;) Har varit ute mest hela dan så är helt slut nu! Nyduschad och trött.
 
Tvättade nästan alla fönster utvändigt idag. Har bara dom på framsidan kvar. Och insidan såklart men de känns som att insidan inte är lika jobbig. Torka fönster ute i 2 graders värme är inte så skönt!
 
Sopade  ur och fyllde på foder inne i hästboden. plockade ordning lite och sen kom Jenny. Jag visade henne runt lite och sen borstade vi Gail, hon red och jag gick med Gyoni  :) Visade henne 2 st rundor uppe i skogen, varav en kanske blev lite misslyckad ;) haha men så är de ibland!
Blir nog riktigt bra med Jenny som medryttare. Gail verkar trivas med henne och jag med :)
 
 
Mockad klart i stallet och tog in alla och borstade igenom dom och sen fick dom fleecetäcke allihopa och foder hink. De skulle ju kunna bli kallt ikväll och då är de inge kul om dom står och är blöta....
 
 
Gyoni när han är 6 dagar gammal :)

Imorn är en ny dag

Har en hel del att göra imorn!
1. Släppa ut hästarna
2. Mocka och förbereda för insläpp
3. Bära in foder
4. Putsa fönster
5. Städa i köket (när dom är klara)
6. Hänga tvätt
7. Koppla in nya elaggregatet
8. Jenny kommer och ska kika hur allt fungerar och kanske rida en sväng
9. Träna Gyoni lite

De va nog allt tror jag... Hinner nog komma på fler grejer under natten ;)


lösrtdag 24 november

har hunnit med lite idag fast de blev en rejäl sovmorgon ;) Slängde ut hästarna i hage, Gyoni fick gå i egen hage idag i ett par timmar. Han ve mer stressade idag än förra helgen...
Vi va iväg till tippen med ett lass skräp. Jag drog iväg till Granngården för att handla foder, och sen till Ica. Stannade vid Eva en stund och pratade lite och kollade på två veckor för tidigt födda tvillingkalvar :) så söta! :)
 
När jag kom hem nu så har jag flyttat Gyoni in till Gail och Millan, mockat och förberätt precis allt för insläppet. Behöver bara blanda maten när betforn har stått till sig sen ta in dom och borsta lite så är de klar´t! :)
 
 
Pappa och Tobbe har hållt på med köket hela dan så snart är väl alla lister och foder på plats. Just nu är de bänken som ska bli inoljad. Ska nog åke ner till Ica när Eve kommer hit och panta lite flaskor och burkar ;) har typ 3 påsar fulla ;) haha
 
Jag längtar efter kyla och snö! :)

min önskelista!

Eftersom att jag får en himla massa frågor om vad jag önskar mig när jag fyller år tänkte jag göra en lite önskelista här!
 
1. Pressentkort på Gränby - Så jag kan handla kläder och lite annat.
 
2. En vinterjacka - de ska va en jacka som jag själv provar ut oh vill ha, jag är så himla kräsen och hittar typ aldrig en jacka som jag känner jag vill ha och som jag tycker passar mig ;)
 
 
3. Hundraåringen Sällskapsspel - ett spel som handlar om boken, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, har ju läst boken och jag antar att spelet 'r lika roligt som boken ;)
 
4. Pressenkort på Hööks -  så jag kan köpa nya ridkläder (ridskor) lite foder och grejer till hästarna
 
5. Ett ridhuskort - så jag kan åka och träna Gail och Gyoni när jag vill trots mörker, regn och kyla!
 

att sånt här alltid ska hända mig...

så himla typsikt att jag beställde från Style by Tyra i slutet av förra vecka och i början av veckan och nu är de 25% på alla kläder... SURT! Sånt man får leve med ;) Hoppas på att mina kläder kommer hgem idag iaf så kankse de känns lite bättre :)
 

...

Imorse va de bara lite stökigt i boxarna, värre har de ju varit! Men Gail och  Gyonihar pajat ännu en vattenhink.... Däcket som ligger i mitten av deras box, på bilden, har legat i en hörnet med en vattenhink i.... Hopplösa djur ;)
 
 

de blir ljust och fint

Golvet upp blir hur fint som helst, timmy håller på och ska lacka golvet en gång tilll nu så de blir ännu finare :) Här är en bild som jämförelse oslipat och efter första slipningen :)
 

bluebox

Fick paket igår som är till adventskalendern! :)
nu måste jag bara gömma den på ett bra ställe så att älsklingen inte hittar på  grejerna ;)
 

trötter

Blir tidig sänggång ikväll, ska bli så himla skönt! Hästarna är klara för ikväll och nu väntar jag bara på att Tobbe ska snacka klart i telefon så vi kan åka och ducha :) sen kankse de blir bonde söker fru, på ipaden nerkrupen i sängen :) hoppas!! :)
 
 

mitt i veckan

Tjaotjao!
Idag är de full fart precis som vanligt ;) Fixade iprincip allt klart, för ikväll, i morse och snackade lite med Timmy som kom typ 7 och började fixa med våra golv. Sen till jobbet och här har jag hållt igång vill jag lova. Levererat in en massa telegfoner och skickat en massa beställningar, men såklart så glömde jag de jag verkligen skulle beställa! Så typsikt!!!
 
Hoppas jag får lite paket hem idag så jag kan bärja slå in lite adventspaket :) Sen hoppas jag att kläderna som jag beställt också kommer idag! :)
 
Eva hade tagit emot vet för vaccination av Gyoni och de hade gått hur bra som helst. Skönt! :)
 

tisdag kväll

har tagir in och borstat hästarna medan medans tobbe och pappa har kopplat in ´silarna till diskhon. så nu kan man äntligen börja använda diskbänken! :) ett litet ljus i allt kaos ;)
 
imorn är de onsdag och då ska Gyoni vaccineras igen. Eva komemr hit och tar emot veterinären så de går nog smidigt! :)
fick precis order om att montera tassar på stolarna så får väl göra de och sen lura T att spela ett parti Razzel med mig ;)

benget och bullmage...

Jag måste hitta på nått sätt som gör att Gail ser lite bttre ut i kroppen... Hon ser så himla smal ut men har ändå värsta magen, ser ut som hon är högdräktig typ, men sammtidigt ser man ryggraden på henne... En jobbig kompination, men jag hoppas och tror att de hjälper med lite motion så hon får bygga upp muskler igen. Hon har ju som sagt inte hållts igång ordentligt sen hon fick Gyoni utan ridits lite då och då. Men nu ska de bli andra bullar! :)
 

adventskalender

Tobbe och jag ska ju ha en adventskalender i år som innebär att vi ska köpa 12 presenter i var till varandra och så får man ett var annan dag! :) Ska bli riktigt kul och mysigt! :) Har beställt 7 grejer på internet nu imosre så har bara 5 grejer kvar att köpa frågan är bara vad man ska hitta på... Någon som har ett bra förslag?
 
Vi ska ställa upp alla påsar över spisen så de kommer nog bli riktigt mysigt!! :)

coolstuff

Har hittat den perfekta julklappen om man vill köpa nått coolt men ändå till ett väldigt bra pris!
En digital fotoram som är en nyckelring.Liten smart och smidig och man kan ta med bilder överallt utan att behöva släpa med sig hela datorn ;)
 
finns på coolstuff.se

kommer bli en lång kväll...

ikväll blir de hårdkörning! Allt måste ner från övervåning och de ska vara dammsuget och klart ikväll. Sen hann jag ju inte med att mocka eller fixa nått i stallet imorse eftersom att jag va iväg till sjukgymnaseten... Så de finns att göra...

Köket

Så här ser vårta nästan klara kök ut!! :)
De är bara tak o vägglister, foder runt en dörr, kakel över diskbänken kvar + rörsatsen till diskhon kvar :)


Perfekt

De känns så himla skönt att jag äntligen har fått tag på en medryttare till Gail!! :)
De känns helt underbart att hon ska få komma ut och röra sig lite ordentligt igen :)

De är tobbes brorsas tjej, Jenny, som ska ta sig ann henne. Men måste visa hur allt går till hemma med insläpp utsläpp och fodring så de inte blir kaos... Eftersom de finns en Madonna som inte klarar av att va ensam :/

Sen ska jag visa lite ridvägar också och hoppas på att kunna fixa ett årskort så vi kan åka till ridhus och träna :)


duktiga lilla pojken

Gyoni fick ju som sagt gå i egen hage på dagarna nu i helgen och de har gått hur bra som helst. Lite gnägg och skrik ibörjan men han käkade hö och va hur cool som helst i övrigt :)
 
 

Som vanligt...

... Varje helg så sitter jag knappt vid datan så blir dåligt med inlägg. Men vi har i princip blivit klara med köket och hAr hunnit plocka mer halvan övervåningen eftersom Timmy kommer och ska slipa golven :)

Gyoni har fått gå i egen hage i helgen så han ska lära sig att kunna gå själv, har hämtat Hö o strö och fått lite småpyssel gjort!

Skriver mer imorn! Har lite nyheter och en massa bilder :)

Två otroligt snygga bilder ;)


besiktning

Har varit och besiktat Idas bil. Hade aldrig varit där förr så va riktigt nervös men de gick bra för mig men värre för bilen.... Ett fel som mste fixas bara. Så antar att jag kommer att få åka dit igen inom en snar framtid ;)
 
 

16e november

Läste ut Femtio nyanser a mörker imorse! :) Längtar  tills nästa bok kommer men de är ju inte förens i januari... Men den som väntar på nått gott... ;)
 
Han inte itkigt med allt imorse eftersom jag satsade på att läsa ut boken, så har lite pyssel i stallet när jag kommer hem.
Sen ska vi börja flytta in i köket!!! Ska bli su skul! Tobbe skulle försöka få ihop skaferiet och så efter jobbet, så kan vi städa och flytta in kylen och fylla den. Så vi kan flyta in allt från vårt nuvarande "kök" till de riktigta. För  nu i helgen ska allt som är på övervångingen ner i ett rum för Timmy kommer och ska slipa golven upp nästa vecka.
 
Så vi kommer att bo trångt i nån vecka eller så bor vi hemma hos mamma och pappa. Vi får se. Men de ska bli så kul att flytta ner allt i hegen och börja få lite ordning å saker och ting! :) De enda vi väntar på tll köket nu är de nya rörkittet som SKA passa, vi får väl se om de gör de... Sen är de bara att koppla ihop allt och slå upp panel, kakel och lister.
 

allt jag vil göra, eller ja nästan iaf!

 
Nu när vårat kök äntligen är klart snart så känner jag att jag vill komma igång med Gail igen! De är så himla mkt jag vill göra med hästarna men de finns ju liksom ingen tid... Eller, jo! De skulle finnas mer tid om jag inte va så förbaskat mörkrädd, och vågade vara ute längre på kvällen. Då skulle jag kunna rida/träna någon av dom på morgonen och sen mocka och fixa allt annat på kvällen. Men samtidigt så orkar man kankse inte mocka när man kommer hem från jobbet och är trött?? Vilka problem man har ;)
 
 
De jag skulle vilja komma igång med är först och främst igångsättning av Gail. Skrittrundor och longering. (men går ju inte att longera nu när de bara är regn och lera överallt...) För att senare kunna börja med trav och gallop, när jag känner mig redo och vågar igen! Sen vill jag verkligen prova att hoppa med henne. Hon ycker att de är så kul att hoppa över stockar i skogen så de vore kul att se hur hon är att hoppa hinder med. Kan tänka mig att hon kan va lite hetsig och inte vilja ta lugn och samlad gallop utan bara rusa på.... MEN vi får se när vi kommer så långt ;)
 
 
Med Millan vill jag komma igång med longeringen igen och lite skogspromenader. Men de är ju ett helsike nu som sagt...
 
Gyoni ska jag träna lite allmänt, på typ de mesta. Han har ju blivit så himla mkt lugnare de senaste månaderna, sen vi flyttad i princip. De känns som om han har kommit till ro.
Vill börja träna mer med transport. Att åka lite själv och lära honom att de inte är farligt att backa av transporten!! ;) Sen vill jag börja vänja hon att gå själv eller helt enkelt vara ifrån mamma några timmar per dag för att vänja honom lite innan den riktigta avvänjningen.
 
Sen vill jag börja ta promenader med honom med och även börja longera lite smått och kanske göra lite markarbete. Han har ju gått med när jag longerat Gail tidigare så de borde inte va nå större problem, eller så är de de de vet man ju aldrig när de gäller unghästar! ;) Men lite fram, backa, stop är ju inga problem :)
 
 
Skulle kunna skriva hur mycket som helst vad jag vill göra med hästarna men känns inte som att alla som läser kakse är så intresserade av allt hästsnack! ;)
 
 

tänk va stor han har blivit

 
 
 

får se hur de går

allt fixat och klar´t ute i stallet inför ikväll!  Blir en ordentlig genomgång av hästarna ikväll :)
ska betala en räkning nu och sen klä på mig och åka och hämta idas bil, för jag ska besikta den idag. Har aldrig gjort de förr så får väl se hur de går... Får väl ringa Tobbe om jag får panik och inte vet hur jag ska göra ;)
 

ensam är stark eller hur va de egentligen?

Kom precis på att ikväll är jag hemma själv ganska så länge.... Hoppas inte för länge bara, gillar verkligen inte de! Och särskilt inte när jag ska ut till hästarna i mörkret och ingen är hemma....  Har gansla mkt kvar att göra ikväll, ströa boxarna, hämta hö, bära in vatten, blanda foder. Sen såklart ta in dom små liten och pyssla om dom lite :)
Ska också åka till Granngården nu efter jobbet och köpa lite foder. Pellets, fick rabattkuponger förra veckan så dom kom precis lägligt :) Älskar när man får rabattkuponger för de känns mkt bättre att handla då, gratis typ ;)
 
 

höst trött?!?!

Jag va väl inte dirket världens roligaste igår kanske... Somnade efter  typ 20 min av filmen... Kände mig rätt taskig men jag har ju varit så jäkla trött på sista tiden.... MEN hoppas kunna va vaken ikväll och kanske lite trevligare! :P
Va riktigt trött och tråkig imorse med så vet inte riktigt vad de är med mig, höst trött kanske?
 

man vänjer sig med allt

Saknar faktiskt lill ärtan Freyja! De är så mysigt när de är 4 små hästar som gnäggar på en på morgonen men nu är de bara 3...
 

kvällen är planerad

Mörkt coh förhoppningsvis kallt ute! (tidsinställt inlägg, de är minusgrader nu 08.13 men man vet ju inte kl 5 på em) Vill ju att de ska va några minusgrader och snart komma en decimeter snö så marken kan bli jämn och fin och utan lera ;) Men hoppas kan man ju alltid!
 
Har redan planerat kvällen! Hem, byta om, ta in hästarna och fodra borsta mm. Sen hem till mor och far hoppa in i duschen och slänga i sig lite mat. Hem krypa ner under täcket och kolla på film på datorn. De är mys på hög nivå! :)
 
 
 

vårt lilla ljus

Påbörjad dekoration av vårat fina december ljus :)
 

bara lite halvkaos

Imorse va de bara lite stökigt i boxarna, värre har de ju varit! Men Gail och  Gyonihar pajat ännu en vattenhink.... Däcket som ligger i mitten av deras box, på bilden, har legat i en hörnet med en vattenhink i.... Hopplösa djur ;)
 
 

de går frammåt

här är två bilder på vårt fina kök som inte riktigt är klart än, men snart så! :) luckorna är på plats nu och de är mest strulet med diskhon, som de är något fel på, som gör att de inte händer så mkt just nu.... Så de ser inte riktigt ut så här just nu, utan de är lite bättre ;)
 
 

innifrån stallet

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hints Playmate

nu ska jag ut och borsta den smutsigaste hästen som någonsin satt sin fot på Roséns gård ;)
 

home we go

hem till min kära sambo och sen ta in hästran och borsta av mina små skitgrisar till hästar ;) Sen blir de nog några timmars läsning :)
 
 
Gyoni och Legolas i sommras

skitgris

Lät Millan gå utan täcke igår för att få lufta pälsen lite och tänkte att jag skulle passa på att göra samma sak idag när de ändå skulle bli fint väder, snäll som jag är ;) Men som tack för de så fick jag se en riktigt skitig häst när jag kom ut ihagen igen innan jag skulle dra iväg till jobbet... Suck....
Så ikväll tycker jag att husse kan få borsta SIN häst ;)
 
 

morning sky

Bloggar ju aldrig på helgerna av någon anledning, kankse är för att på helgarna så sitter jag aldrig vid datan utan d¨å är de mest fix hemma och man vill hinna med så mycket de ynka två dagarna när man väl är ledig... ;)
 
Lite bilder på morgon himlen imorse
 
 
 

lite syskonmys ikväll :)

Ikväll blir de myskväll med lillebror!
Först hem och äta och duscha. Sen åker vi till Ica och handlar lite gott och kanske hyr en film. Hem hjälps åt att ta in hästarna och sen blir de pyjamas på och kolla film och mysa och sen nån gång inte allt för sent ska vi hämta Tobbe hos Matte. Så de kommer nog bli en riktigt mysig kväll tror jag :)
 
 
 
 

Hovslageri

Som sagt Carola va över igår och verkade hästarna. De va inte mycke alls att ta på varken Gail eller Millan. Och Gyoni kollade hon bara igenom :) Men Millan har blivit mycket värre i sitt högra bakben och nu "fastnade" de verkligen när hon löft upp de och liksom hakade upp sig innan hon kunde ställa ner de igen... Så vir får väl se hur de utvecklar sig. De har ju inte varit så sen i februari-mars, så antagligen så kommer de med kylan...
Gyoni mådde bara bra i sina hovar och va riktigt snäll. som vanligt ;)
 
Pratade lite med Caola om bete i sommar och ev kanske han kan få gå hemma hos henne :) De vore ritkgit kul, har ju ett till ställe han kan få vara på men de vore ju skönt om han va hos Carola för då blir de ju lite närmare :)

jag vet att jag kan

Har fått hem den, håller på och läser den, är såld! Nu vill jag också förverkliga alla mina drömmar!!
 

today!

Har så jäkla ont i ryggen idag alltså! Har ringt VC och dom ska ringa upp mig nu på luynchen så jag kan boka en tid! Vill veta vad de är för fel coh om man kan göra nått?!
 
Har varit rätt duktig idag, trots ryggont, tog ut hästarna imorse, mockade och förberädde inför kvällens insläpp, hade Gyoni inne så länge så han får träna lite på att vara ifrån mamma lite ;) Sen va de ett snabbt ombyte och sen ner till gimo för att möta upp Maria. Så hann vi in på Coop en snabbis innan jobbet och fick de viktigaste inhandlat + lite godsaker till hästarna :)
 
Så ikväll blir de lite extra mys med hästarna :) Borstning och riktigt ompyssling :)
 
Eva va precis in på jobbet och berättade att Stefan ha skadat sig i lagårn idag. Så vi får väl se vad som händer och hur allvarligt de är! Man vet ju aldrig....
 
 

vår gård en frostig morgon

 

söndags bekymmer

Har så förbaskat jäkla ont i ryggen idag! Har iaf släppt ut hästarna och mockat. Hämtat hö så nu ska de bara köras in i ladan. Så de sista krävande idag får blir att köra in höt sen lite dammsugning och städning.
 
Hälsade på Leika och Legolas idag. Legolas fick morot för första gången och förstod nog inte riktgit hur han skulle bete sig ;)

lördag

Eva kom hit och skulle hjälpa mig lastträna Gyoni och de gick hur bra som hellst! Trodde han skulle vara besvärligtare än han va tog väl inte ens 10 min så stog han på transporten fler gånger om tom :)

Har hunnit fixa en hel del ute i trädgårn idag samt tvättat två maskiner, skönt!  tog en promenad med Millan också så hon fick se islandspojkarna på andra sidan vägen. Och de va riktigt rolig, hon taktade och fick jätte fin hållning ;)

 sitter och leker lite med skrivarn nu, ska försöka få ut lite fina bilder på hästarna :)

älsklingen och millan efter promenaden :)


att göra i helgen

Har lite fina morgon-frost-bilder på huset och gården som jag tänkte lägga upp ikvll kanske :) Sen ska jag nog försöka fota lite här hemma ikväll/imorn så ni får se hur de går med renoveringen ;)
 
imorn ska jag ha lite last träning med gyoni och försöka få honom att gå upp på transporten utan att bråka och streta emot! Det roliga med honom är att så fort han är på lämmen till stransporten så bara gr han rakt in. De är just de att han inte vill upp på den.... Han va ju hur dktig som hellst förut! Klev bara på efter en liten stunds protest om ens de.
 
Ska även försöka få lite ordning ute i vedboden samt verka Gail och Millan så mkt jag vågar och kan med tanke på ryggen...
 

femtio

Nu har jag äntligen blivit klar med Femtio nyanser av honom och har börjat på femtio nyanser av mörker. Man kan verkligen inte lägga ifrån sig boken nån längre stund. Vill verkligen veta vad som kommer hända!!!
 

hur länge?

Känner mig bara helt tom. Vet inte om jag orkar de här längre.... Får helt enkelt se, på måndag så vet jag hur de blir.
Vill bara slippa denna enorma smärta av att hela tiden bli nertryckt och aldrig ens få en chans att få tillbaka självförtroendet. Världens jobbigaste kännsla!
 
De är inte kul när man inte längre är sig själv och jämt mår dåligt över vad som kanske kommer hända. Humöret är aldrig på topp och jag är nästan jämt sur och irriterad.....

RSS 2.0