hårtbröds-häng


Aug. 26, 2013

blir en lite kortare jobbdag idag, har varit och lämnat Doris hos veterinären för kastrering kl 9 och sedan ska hon hämtas upp innan 5, så de blir lite kortare jobbdag men hinner med lite mer hemma :)


mysig morgon tur på fin häst
en mysig dag

Eve, jag och Carro har varit iväg på turridning idag! så himla kul, men fint väder och trevliga människor :)

sen vart de grillat hemma och nu går hästarna och betar i trädgården, mysigt! :)


lekte lite på jobbet idag...


mina små pojkar


gårdagens ridtur nr2

blev ett till ridpass på Gail igår :) på morgonen blev de endast 20min och de mesta vart bara fel. Så bestämde mig för att ta en ridtur där jag vet att de går att rida :) blev ca 45 min med trav, skritt och galopp i skogen :)
de märkliga med henne är att hon har så himla dålig koll på fötterna i skritten, hon snubblar och har sig... men hon kan trava i fullfart där de är som stenigast utan att tappa fotfästet...


badrummet

har fixat till badrummet lite, de som saknas nu är en matta, handdukar, krokar och lite snygga detaljer att ha i hyllan i hörnet :)
det går framåt

De har varit en toppen vecka på hästfronten, sedan i lördags har allt bara flutit på och ingen är mer glad än jag!
Har äntligen kommit över min rädsla, trava/galoppera på Gail, de har varit ett stort problem sedan jag ramlade av henne och slog mig riktigt ordentligt för snart 2 år sedan...
 
Nu kan jag trava i hennes tre olika lägen utan att jag får panik. Eftersom hon är "gammal" travhäst så kan hon ju trava så himla snabbt! Men nu känner jag mig trygg och säker igen, så jäkla kul! DE har blivit 4 pass sedan i lördags och alla har gått bra.
 
Ida var över i måndags kväll och då skulle vi se om de gick att hänga i sadeln på både Jari och Gyoni. Dom är ju sadelvana för länge sedan och vana vid att jag står på marken och hänger på dom. Men nu va de dags för stigbygels-häng.
Jari var som vanligt den som är lite mer kritisk och nervös så han hoppade upp i luften en gång och kickade bakut. Gyoni tog de mer lugnt och sansat och kollade mest.
Försökte longera dom i skritt efteråt men Gyoni var totalt ointresserad av mig.... Så nu har jag byggt en liten longervolt i Lillhagen så jag har honom instäng, då fungerar allt så mkt bättre :)
 
Så ikväll blir de ett pass på volten för dom bägge två, sadel och dinglande stigbyglar + bett. De går framåt!
 
 
 
 
 

finely

älskar min häst och att jag äntligen vågar trava och galoppera på henne igen!! Tänk att de bara är lite nya tankebanor som kan förändra allt :) är överlycklig!! :)


morgon ridtur

va ute på en riktigt härlig morgon ridtur! det va lagom vart, Gail var pigg men inte stirrig, gick riktigt bra att trava henne lite utan att hon ville dra iväg i full fart ;)
hade på henne det rosa schabraket med boots, riktigt snyggt!!

rider henne nästan jämt med repgrimma nu och de går så himla mkt bättre än med vanligt träns m bett. Helt otroligt att de kan vara en sån skillnad! ska prova henne med hackamore i helgen och se hur hon går med det nu, förr gick ju de också bra :)


äntligen!

ikväll blir det första gången vi duschar här hemma!! :D jag är så lycklig!!! :)


de nya livet har börjat...

... får väl se hur länge de håller i sig ;)
har tagit promenader och eller ridit varje dag denna vecka utom fredag då de spöregnade! Men igår så vart de till och med en springtur :) kan ju erkännna att jag gick lite också men får att inte ha tränat på år och dra så är jag jätte nöjd :)
mina fina djur
<3

Känner att jag inte kan ha de mkt bättre just nu!
Ett hus och en gård som det blir mer ordning på för varje dag, en underbar sambo att dela allt med, tre otroligt personliga hästar och två små katter. Alla dessa förgyller mina dagar och de är jag så otroligt lycklig över!!! :) <3


De blev som vanligt, inte alls som vi tänkt oss

Blev inget öregrund ikväll, ingen av oss som direkt kände för det även fast de hade varit roligt att träffa en massa människor som man inte träffat på länge... Men de är ju inte alltid jag som ska behöva anstränga mig utan de vore kul om någon annan gjorde det nån gång.

Nu ska vi snart duscha sen blir det film och mys i soffan! :) finns nog inget bättre! :)


RSS 2.0