a lot to do

har varti och kommer vara full fart hela denna vecka!
 
Måndag:  Fix med hästarna, tränat Jari, Jobb 9-18, storhandlat, lagat mat
Tisdag:  Utsläpp av hästarna, Jobb 7-17, åkt och hämtat J, simmat, lagat mat, betalat räkningar
Onsdag: Fix med hästarna, tränat Gyoni, Jobb 9-18, handlat, packa inför morgondagen. Laga mat, försöka sova!!
 
Imorn blir de tidig uppstigning!! Ska till Mälarkliniken med Gyoni och ska vara där 07.30. Gäller att gå upp ca 04.30 så jag hinner äta frukost, ta ut dom andra och kanske mocka lite innan jag börjar lasta honom. Och jag hoppas för allt i världen att han går på och är duktig!! Vore så skönt att slippa en massa trassel!
 
Nej nu ska jag pysa in i duschen och sen åka och hämta transporten. Önska mig lycka till!!
 

blev ett längre inlägg en planerat...

DE har varit en effektiv helg, precis som de brukar! Igår vart de en vända till tippen, en sväng till östhammar och sedan åkte vi hem och städade lite. Sen kom J och vi tog en promenad med Jari i solen och sedan bakade vi lite :)
 
Åkte hem till Barbro på em, eftersom hon fyllt år, käkade lite smörgåstårta och snackade en massa skit :) senare kom de över lite folk och de vart biljardspel och lite öl.
 
Hästarna fick gå ute inatt och de tror jag inte gjorde dom så mkt, var ju ganska så skönt väder och dom behöver vara ute och röra sig! :) Vi tog en promenad med Gyoni imorse och de är ju inte alltid de roligaste... Han bli så himla exalterad och tycker de är så himla kul, bened går åt alla håll och kanter och får han inte som han vill så blir han besvärlig... Skönt att han ska kastreras snart så han blir av med hingstfasonerna ;)
 
 
Har tömmkört Gail för första gången idag och tkr de gick riktigt bra, hon har ju varit med omm de förr men jag är ju helt nybörjare... Men de gick bra och hon fick springa av sig lite också så de är ju bara bra :) Ska köpa egna tömmar så jag slipper ta loss dom från gjorden varje gång bara. Hon vart svettig den lilla damen och de va ju bara bra, ska försöka tömmköra henne 2 ggr nästa vecka och kanske någon longering på de också :) hon behöver komma i lite bättre form inför löshoppningen! :)
 

en fredag med en massa mys!

Nu kommer de hända lite grejer coh jag kommer att ha ännu mer fullt upp, men de är ju så jag vill ha de ;) Just nu är de enda jag väntar på våren så man kan få ännu mer inspiration och bättre humö! :)
 
Ska hem till Carro och Timmy idag och kika på deras nya lilla hund, ska bli riktigt roligt! Sen bär de av hemmåt för att fixa lyxmiddag till min lilla älskling! :)

det går frammåt

Känns som om motivationen r på topp och jag har nu anmält mig och Gail till en gemensam löshoppnings-dag. De kommer att vara flera ekipage som kommer att hjälpas åt att hoppa, instruera varandra och bygga om hindren. Det kommer nog bli riktigt kul! :) De är om exakt en månad så nu börjar jobbet med att få igång Gail lite grann! Ska försöka tömköra henne i helgen och sedan longera henne typ 2-3 dagar /vecka + tömkröning eller ridning en dag.
 
Jag önskar och hoppas att hon kommer va duktigt och tycka det är roligt så vi kanske kan komma igång och löshoppa lite sälva när jag köpt ridhuskort :)
 

promenad och planer

Började inte jobba förens efter 11 igår så hann med att ta en morgonpromenad i solskenet. De va riktigt härligt faktiskt :) Tog med mig Jari, ha behöver lite träning att gå på väg när bilar kommer farande för de är han så himla rädd för... Men hoppas de ska bli lite bättre med tiden, går man med honom ca 1 gång i veckan där de är lite trafik så tycker jag ju att han borde vänja sig tillslut ;)
 
Imorn ska jag sätta mig ner och skriva upp lite olika övningar ochnlägga upp träningsschema för häsarna med lite övnngar och olika moment  och när och hur de ska göras, de kommer li riktigt kul!! :)
 

19 mars

oj de är redan tisdag och snart är de påsk-veckan och då händer de en massa spännade saker! Som tur va så hann jag iaf med en hel del av de jag tänkt göra i helgen :)
De som jag verligen har som ett projekt är att städa ut min garderob... Vill helst inte börja för de är så jäkla tråkigt... Och de lär inte bli av nu i helgen heller ;)
 
Ikväll ska jag iväg och rida Loa och de ska bli riktigt kul :) va ungefär en vecka sedan jag red sist.... Har ju varit sjuk och så har de varit så jäkla kallt...

längtar efter våren

Har fått riktigt vårkännslor nu och längtar verkligen tills de blir barmark och jag kan börja träna Gail och till jag kan börja cykla och ut och gå igen! Halkade omkull utanför jobbbet imorse och då försvann vårkänslorna på en gång och jag blev bara allmänt trött på snön...

 

Den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge, heter de ju men nu tycker jag faktiskt att vi väntat alldeles för länge! Och de har varit för kallat och för mycket snö!!

 

I helgen ska jag ta tag i lite saker och hoppas på att det kanske kommer gå att vara ute lite grann utan att frysa ihjäl. Ska städa ur gästrummet, tvätta, ev städa ur min garderob, skriva upp lite övningar och planera hästarnas träning inför våren. Ska även lastträna både Gyoni och Jari och sen ska jag även försöka hinna läsa lite! Blir lite partaj på lördagkväll och sedan ska jag träffa J (hon som jag är kontaktperson till) och vi ska baka lite på söndag.

 

Så har ganska fullt upp i helgen men de ska bli skönt att känna att man är lite kreativ ibland! ;)

 

 

 


längtar efter Gail

 
Längtar så himla mkt tills min fina Gail kommer hem! :) Har så mkt planer för henne bara snön och isen försvinner! Ska börja longera henne över lite bommar och börja tömköra henne. Tänkte att hon ska få lära mig de eftersom jag aldrig har hållt på. Om jag lär mig på henne som är inkörd så kanske jag kan köra in Jari sen.
Tanken med Gail är ju att hon ska bli hopphäst så smångin om också, menska börja bygga upp henne igen efter ca 1 års vila, och då tänker jag börja med longering, tömkörning och lugna uteritter. Sedan kommer jag gradvis att lägga in mer och mer hinder och sådant. Får se hur de går men jag längtar verkligen!!!
 
 
 

bestlusångst

Ska iväg och rida ikväll, men har ett väldigt stort problem!! Vet inte vem jag ska välja... Freyja eller Loa?!?!
Hade jag haft mer tid hade jag såklart ridit dem båda men ska iväg direkt efter ridningen så hinner bara med en..
 
Loa: Mer pigg och man måste verkligen ha fullt fokus på henne precis hela tiden för man vet aldrig när hon får ett litet rycke eller vill börja springa. MEn annars en riktigt läromästare som älskar att tölta.
 
Freyja: Oftast pigg men inte alls lika het och hetsig som Loa. Man behöver inte vara på helspänn utan kan slappna av lite mer. Men hon gillar även hon att springa och kan de mesta bara men ställer lite krav på henne.
 
Så hur ska jag göra??
 

körning!

Vi ska ju köra in Jari har vi bestämmt så just nu håller jag på och läser en bok som heter Körning. Den tar upp körningens historia och om alla olika selar och grenar i sporten, hur man kan hålla tömmarna på för sätt och så om inkörning så klart! Den har gjort mig så himla inspirerad så jag skulle vilja späna fast en vagn och bara köra nu på en gång!
MEN de tar ju lite tid och mycket tålamod för att komma dit. Men efter som att Jari redan går att longera så har vi fåt ganska mkt gratis! Han är ganska van med sadel så den får bytas ut mot en sele.
 
Har börjat lite med honom men de är ju ett tag kvar innan han är fullt inkörd ;)
 
Här är lillknodden när jag longerat honom med gjord på och en bild när vi provar selen
 
 

lite busbilder på pojkarna

 
 
 
 

en trött rackare

 

söndag igen

hade en grym kväll igår på Freinds Arena och melodifestival finalen! ;) De va en riktigt känsla att sitta där med 28 000 andra. Kul att jag fick chansen så tack Tommy för att jag fick följa med!! :)
 
Har varit en rätt lugn dag idag, mockat och släppt ut hästarna och nu ska jag nog ut och longera Gail eller ta en promenad, har inte riktigt bestämmt mig än ;)

en massa planer

Red Loa igåt och det gick jätte bra synd bara att de t var så himla kallt!! Men de blie ca 25min ändå :)
 
Ska hem till Håkan och Majsan ikväll och kolla på deras nyköpta små föl, 2 st 1 åriga islands-skäck-hingstar. Ska bli spännande och se va de är för något! :) Sen blir de hem och göra pizza och käka godis ;)
 
Imorn ska jag på Melodifestival finalen, blev till frågad idag om jag ville följa med och jag känner att man inte kan säga nej till en sånn sak ;)
Så ska försöka hitta lite kläder och skor nu ikväll!! :)

Sjuk

Ja precis, är hemma och är sjuk idag...började känna mig hängig regn i lördags när jag va tvungen att rycka ut och jobba extra. Efter jobbet gick jag hem o la mig, kändes lite bättre på förmiddagen igår så jag drog igång och började baka, men när jag kommit till hälften så kände jag att jag började bli varm igen... Så från kl 4 till 8 låg jag i sängen med feber och nu ligger jag här med hosta, feber, ont i halsen och snorig...
Inte kul men nu blir de film och sedan lite läsning om jag orkar...


tagelsmycken

Har beställt två armbadn nu från Old Haunts !!! ÄR riktigt nyfiken på hur de kommer de ut! Ska blir så kul när de äntligen kommer hem! :)
 
Här de är två modellerna som jag har beställt
 
De finns så himla många fler smycken jag är sugen på men använder ju inte tex halsband, och armband användr jag inte så ofta men här är några fler...
 
 
 

Millans svans

Eftersom att de var ganska så fint väder idag så passade jag på att låta Millan gå utan täcke och lufta pälsen lite MEN så klart så ska de börja snöa och regna och blås en massa.... Fattar inte att jag har sån otur!? Men hon har ju ganska mkt vinterpäls ändå så hon ska nog inte frysa allt för mkt! :)

Hon får på sig ett varmt fleecetäcke när hon kommer in ikväll istället + en hink med lite extra god mat i ;)

 

Klippte av lite av Millans svans imorse (klippte av tre lockar inte mer) och tävttade det, ska skicka in och göra armband. Och hennes svans är ju så himla fin!! :) Röd, svart och vit, så de kommer nog bli riktigt fint :)

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0