lite bilder från helgen

här är några bilder fårn helgens promenad med Jari och när vi kom tillbaka hem och fick se att Millan stod vid grinden och väntade på oss och sedans såg vi hur Gyoni låg ner och åt, den latmasken ;)
 
 
 
 
 
 

”Horses can’t talk, but they can speak if you listen”

”Horses can’t talk, but they can speak if you listen”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

de va ett tag sen ;)

Nu var det verkligen länge sedan jag skrev.. Men så blir de ibland man kan inte hinna med allt ;)
 
Vad som har hänt är v'l ne så mkt egentligen! Hemma rullar de på som vanligt, räning av småpojkarna, någon promenad med Millan och lite sådant.
Spöng ha flyttat till sin nya äger så nu kommer jag kanske börja rida Loa lite. Va och provade henne igår och det gic bra, hon var en helt annan typ av häst än både Freyja och Spöng. Mycket go i henne och de är ju precis vad jag gillar! En häst som har fart men ändå lyssnar på hjälperna.
Tror nog att hon och jag kan komma en liten bit på väg. Efter min lilla period av rädsla som nästan har gått över kan nog Loa va den som gör att jag kommer glömma det helt!
Kan bli intressant och se vad som händer i framtiden! :)
 
Idag är de bokrea och jag har plockat på mig en massa böcker ;) Efter jobbet ska jag iväg på möte sen blir de storhandling ikväll! Sen ska vi ven ta en tripp till Öregrund och kolla på en bar.. ;)
 
 

gårdagens ridpass

Blev ett riktigt bra  ridpass på Spöng igår! Började med uppvärmning i skritt, sen lite trav och tölt i båda varv för att känna lite hur hon känndes. Traven var inte riktigt ren så bestämmde mig att de skulle få bli fokus. Så då körde vi tempoväxlingar i skritt och mkt växlingar i olika former. Lät henne trava ett varv tog upp i kort tempo tölt, fick öka tempot och sedan tog jag ner henne i skritt igen. Körde kort tempo och samlad och sedan lite mjukgörande och efter de så lossnade traven  och vaert ritkigt fin och taktren.  De är riktigt kul när man lyckas! :) skrittade bara av henne sen så vi slutade när de gick som bäst :)
 
Mitt sista ridpass på Spöng blir på fredag för i helgen åker hon och vinur till sina nya ägara... Känns tråkigt men samtiudiugt så är de det bästa för dom :)
 

ett sånt elände

Blev riktigt nöjd med mina små busar igår! Gick riktigt bra att lasta båda två och det blir lite mer träning på det idag! :) Det som var lite mindre lyckat var att nått har börjat strula med vattenet igen så nu har vi inget vatten... tur att man har snälla grannar och bekanta iaf så man kan få hämta vatten och få lite hjälp med att kolla upp brunn och pump! Det är mkt värt!!! :)
 
nu håller jag på och tvättar hemma hos mamma och pappa, sen ska jag hem och borsta hästarna, lastträna dom lite och sedan in och laga mat och baka lite :)

lite bilder från imorse

Är himla nöjd med de senaste träningarna av både Jari och Gyoni. De har gått bra och inte varit nått knas alls! De känns skönt!! :)
 
VAr och red Spöng i onsdags och då blev de en barbacka tur. Gick riktigt bra det med och det var mkt bra underlag, inte bara is ;) Ska iväg och träna henne liten sväng ikväll med så får se hur hon är då :)
 
Här är lite bilder från imorse! Hästarna fick gå ut inatt pga att snön rasat från taket igår och jag inte kunde komma in i stallet... Men en natt ute dör dom ju inte av och det var ju fint väder med :) Men de märks på dom när dom får gå ute på natten att dok kommer fram till en i hagen på en gång och är väldigt älskapliga och vill ha hur mkt uppmärksamhet som helst ;)
 
 
 

en trött sjukling

Blev en ridtur efter jobbet idag trots de lite tr¨kiga vädret. Inte allt för kul att rida i nästan duggregn och en minusgrad... Men tog ut Spöng i ca 25 min, red barbacka mkt skritt och tölt. Jobbade med att gå i form och olika tempon i både skritt och tölt samt lite mjukgörande osm vanloigt.
 
Skulle ta in mina busar nu ikväll men de ville dom inte riktgit så de tog ett tag om man säger så... Men då hann jag fixa lite med Tobbes presenter :) Han fyller ju år imorn så har grejat ordning lite på bordet nere i köket med presenter och rosor, hoppas han bli glad!! :)
Synd bara att han är sjuk,,,, Sitter och kollar på honom nu medans han sover, tänk att han är så söt ibland! Hoppas bara han är frisk imorn så han orkar kliva upp och öppna sina paket :)
 
nu ska nog jag kanske också sova, vill kolla film men vill inte väcka honom... Gonatt!!! :)

Jari vs Gyoni

Måste skriva lite om gårdagens träning av jari, jag vart ¨så himla nöjd! :)
Först blev den en lite promenad påskogsvägen, träna stopp och backa, vilket gick super bra!
Sen vart det longering med spö, har aldrig haft spö men de visade sig att de va ett väldigt bra reskap på honom! Han travade åt båda hållen hur fint som helst, stannade när han skulle, töltade lite och jag började med lite träning med att flytta för skänkel, från marken. Också det gick riktigt bra! Så de känns så himla bra med honom just nu de bara går frammåt!! :)
 
Träningen med Gyoni går inte fullt så bra tyvärr... Han vill inte riktigt lyssna och ge mig hela  sin uppmärksamhet utan tar gärna chansen att försöka gå åt ett annat hål eller bara inte göra nått. Och jag har väldigt svårt att hantera sådanna situationer vet inte riktigt hur jag ska göra och bete mig... Så jag har bestämmt mig för att de får bli mest miljöträning med hon ett tag fram över. Skippa longering och sådant och bara köra på sadelvana, skogspromenader, preseningar mm. Blir ju bra de med och då får ju jag lite varjerad träning av dom och inte bara samma varje dag :)

jah och Spöng

 
 
 

från igår

Min alldeles perfekta söndag slutade på ett prefekt sätt! Film mys och jag höll mig till och med vaken, otroligt nog!
 
Här är lite bilder på Alex från ridningen på Spöng
 
 

en perfekt söndag

 
Har haft en helt perfekt söndag!
Började med smörgåstårta till frukost, tog jag ut hästarna och sedan åkte jag och hämtade Alex och sedan åkte vi vidare ut till Kelinge för lite ridning! Vi borstade och sadlade Spöng, först fick Alex rida lite på ridbanan, sedan en liten bit på skogsvägen och därefter red jag lite så hon fick tölta av sig ;)
 
 
När vi va klara så släppte vi ut Spöngis och sedan styrde vi kosan hem, först lämdade jag av Alex sen åkte jag hem och mockade. Fixade iordning allt inför kvällen, var ute och snackade lite med hästarna innan vi åkte iväg till Kilby.
Red både Gail och Leika. Hoppad lite med Gail och tyckte att det gick riktigt bra för att aldríg har gjort de förr ;) Och är så himla glad för mig själv att jag vågade trava och till och med galloppera på henne igen!! :) Känns ås underbart att rädslan kanske äntligen har släppt!! :)
 
 
Efter ridningen så blev det en skotertur! Timmy och Matte kom och hämtade upp oss, så vi fick åka på släde bakom Matte. Riktigt kul trots att de inte alltid gick så bra ;) En riktigt bra dag med andra ord!! :)

Gårdagens ridpass!

Red Spöng igår med och då låg fokus på, mjukgörande, få fin takt i tölten, och sen tempoväxlingar i skritt samt tölt och bara trava och känna hur den var.
 
Som vanligt när de gäller mjukgörande så vill gon gärna försöka fuska lite i vänstervarvet, men de är väl antalgligen för att hon är stelare åt de hållet. Fick in ritkigt fin tölt på henne i både långsamt tempo och mer åt arbetstempo-hållet och det gick riktigt bra att växla mellan olika tempon, där lyssnade hon riktigt bra!
När de gäller traven så var den lite svårare. Eftersom de va ganska halt fortfarande så var det svårt att låta henne sträcka ut i traven så den vart lite kortare och i hörnorna gick hon nästa över i tölt automatiskt. Lite var det väl mitt fel som var tvungen att korta lite för att få henne att sakta in , men hon ville ju så gärna springa ;)
 
Men var riktigt nöjd överlag, jag vet avad jag själv behöver träna på och vad som vi har  måste öva på tillsammans.
 
 

liten blir stor

Nu är de äntligen en tid bokad för Gyoni på Mälarkliniken! Kastraktion den 28e mars. Sen ska han kanske bli lite lugnare och får tyvärr inte den där fina hingst kroppen... MEN bättre att man kan hantera honom och att han inte får tillbaka brocket och får tarmvred än att han har hingst hållning ;)
Hoppas på att han kommer bli en fin ridhäst ändå! :)
 

Så jävla arg, förbannad och ledsen

Är så jävla trött på all jävla skit just nu!!! Kan inte folk bara fatta att man inte tänker på precis allt jämt och att just dom är prio ett i ens liv! Särskilt när dom inte ens pratar med en normalt sätt!!!!!

Sen har vi alla idioter som tror att dom är något och bara ska köra med alla, tro att dom bestämmer och vet fast dom egentligen inte gör de. Har man själv sedan en fråga så får man skit för de och får verkligen veta hur värdelös man är...!


vilda western

 

lyckad morgon!

Imorse var de Jaris tur att få  motion och lite att tänka på!
Tog ut han i hagen och longerade lite i skrtt sedan trav/tölt/rusande gallop ;) Han fick lära sig att gå över hindret och de gick bra, drog med pinne på honom för att han skulle lära sig att den intevar farlig, sen kunde jag longera honom i skritt och trav över pinnen! Så de vart n riktigt lyckad morgonträning! :)
 

Gårdagens ridpass

Vi började i skritt, värmde upp lite och sen vart de lite intervaller,samla, gå i form och samtidigt ha drivet och kraften i skritten varierat med långa tyglar och avslappnad hals. En hel del volter och serpentiner. Märker att hon ibland fuskar och inte böjer hela kroppen så att rumpan inte hänger med... Men bara man markerar lite lite med skänkeln så gör hon rätt ;)
Fick ner henne i lite avslappnad trav några långsidor vilket kändes bra. Sen fick hon faktiskt tölta lite för de ville hon egentligen göra hela tiden ;)


mina små färgklickar

Så här kan som se ut ibland, som små färgklickar i en vit/grå och trist hage! En färgklick för ögonen och själen!
 
 

ridning ikväll!

Ikväll blir de ridning av Spöng igen! Ska fota henne lite idag så kanske de kommer upp någon bild senare ikväll eller imorn!
 
Dagens pass: Mycket skritt och mjukgörande övningar. Få henne att slappna av och komma ner sig i skriten men ändå hålla tempo och form. Sedan blir de lite fokus på traven!
 
 
Skriver mer om hur de gick senare!
 

tokigheter

 
Var uppe tidigt imorse, tänkte de va lika bra att gå upp istället för att ligga i sängen och dra sig och bara bli tröttare ;) Hann med att skala lite potatis tills ikväll så slipper jag gör de då! Skönt!  Blir Shparspie, så får se om de smakar lika som i England ;)
 
Tog ut Millan i lillhagen imorse för en liten promenad. Hon fick världens ryck och bockade och hoppade. Men efter de blev hon jätte halt... Usch, de är så svårt och veta vad man vågar göra med henne ochb inte, ibland går de bara att longera i trav och ibland kan hon knapt gå...
 
Sen var det Gyonis tur och tog ut några koner och en hinderpinne i hagen bara för att försöka få honom att gå över och lyfta på benen.... Men de va ju ingen hitt utan de va bättrra att sparka ner pinne och tugga på den... Suck, vad ska de bli av honom ;)
 
 

Har mått bättre idag vilket har resulterat i att jag fått lite gjort till skillnad från igår. Har fått hem ensilage till hästarna, dragit en ny tråd, verkat både Jari och Gail, longerade Jari lite och strax ska jag åka iväg till gymmet medans Mattias har simträning. Blir lite band och crosstrainer i typ 30-40 min :)


Trött

Trött är vad jag är, tredje maskinen med tvätt är igång. Sen blir de fixa iordning tacopaj med köpt färdig deg, är man trött och lat så är man ;)


ett och två

en otroligt fin häst som har lätta att fastan på bild ♥

Förstår inte...

Har mått dåligt tis-torsdag,ont i magen mått illa och känt mig allmänt dålig. Sen kom jag på att jag fått bröd av mamma som hon bakat och när jag frågade henne vad de va i brödet så sa hon fil!! Då fattade jag på en gång varför jag mått så kasst. Men igår mådde jag bra, men idag mår jag precis lika dåligt igen... Fattar inte Vad de är nu?!?!? Jobbigt som fan! Blir inget Pulz ikväll bara för de och kommer inte få allt gjort i helgen som jag velat...
Att jag alltid ska ha en sån otur! :(


extra sysselsättning

Solen skiner idag och de är bara någon minusgrad. Alledeles perfekt väder, men inte om man jobbar... Skulle så gärna vilja vara ute i solen istället för att stå inne i butiken.. Men et jobb är ju ett jobb varesig de är sol eller regn ;)
 
Fotade hästarna lite imorse i morgonsolen och de blev faktiskt några ritkigt fina bilder :) de kommer nog att komma upp under helgen!
Fick ett samtal idag som har gjort att jag fått lite mer att fundera på och vara förväntansfull över! Mer omde senare!
 
Dara iväg ut till Keling efter jobbet och rider Spöng. De är en liten häst som jag ska hjälpa ägarna med, så hon kommer igång och kan gå ner lite i vikt. De kommer va lite av ett projekt nu under februari och sen får vi se hur länge de håller i sig. De ska faktiskt bli riktigt kul med en häst att rida och träna lite. Har ju mina små busar hemma men med dom är de ju bara lättare grejer från marken, Millan ska inte ridas och Gail har inga skor eller broddar, så tycker de här passar utmärkt med lite extra ridning några kvällar i veckan :)
Och så får jag chansen att träffa lilla Freyja också! :)
 
 

RSS 2.0