25/9

i helgen blev de jobb på lördagen sen hann jag inte med så himla mkt mer än typ tvätta å städa sen bar de av hem till Eva och Stefan för att käka smörgåstårta. Och efter de en tripp till Matte där jag sov på soffan och dom andra drack öl och grogg.
Söndagen bestod av en lång tur till stan. Handlade golva och en massa grejer, blev rätt dyra inköp, men de måste ju bli så om man vill få ordning på huset! :) De två senaste dagarna har de varit ridtur på morgonen, jobb och sen fodring och sen småpyssel på kvällen.... Önskar att man skulle hinna med lite mer när man kom hem, och nu brjar de ju bli så mörkt ute också.....
 
har beställt hem lite kläder från Gina som borde komma imorn!! Spännande!! :) och konferensen närmar sig ed stormsteg!! Kommer bli kul de me! :)

so much to do

Kallt som attan imorse men inte hindrade de mig för att ta en ridtur inte! ;) Sadlade Freyja och tog en ny runda, hon måste ju lära sig alla nya vägar! Hon känndes ritkigt positiv och mjukare idag. Trvade mycket i skogen och endel mjukgörande, sen blev de tölt på fina sträckor och en kort gallopp sträcka för att lösgöra henne. Riktigt pigg och allert liten dam :)
 
Ikväll blir de kanske en ridtur till!!! :) Tobbe va hemma och städade i köket nu och har jag tur kanske vi kan rida tsm, blir bara en kortare skritt runda då så de blir nog inga problem, bara jag får me han ut så ;) Sen hoppas jag på att de blir en hemma kväll med film och mys, men Matte ville tydligen att vi skule dit så vi får väl se helt enkelt! :)
 
Blir jobb imorn 9.30-14 sen ska jag få ut allt ur ladan och städa o tvätta. Ska väl även hinna med och ta en promenad med Millan i skogn, träna Gyoni lite och kanske ta två ridturer med?? Vi får se vad som hinns med! :)
 
 
 
 

man hinner med mkt på en morgon

 
va ute på ridtur med både Gail och Freyja imorse! :) Började med gail och hon va lite stirrig ibörjan men de är ju inte så kontsigt eftersom att hon aldrig har varit där i skogen förut. Tog en 30 min runda i enbart skritt så hon kunde få bara ta de lugnt och spana in omgivningen :)
För Freyja blev de lite mjukgörande övningar ute på stubbåkern och sen lite tölt, ävendär mjukgörande. Avslutade de hela med en gallopp för att sträcka ut och sen lite volter runt träden i skogen. Efter de blev de stretching och de verkligen knakade i henne när hon sträckte idag, tror massage och två dagars vila gjort susen! :)
 
lilla Gailen
 
Freyja efter ridturen

de gäller att dela på den mat man får ;)




hemligheter

va ska man skriva om idag då... de för närvarande allmänt fram-och-tillbakaiga vädret? hästarna? Jobb?  Nej idag blir de bra bilder och tror faktiskt att jag har kommit på en himla bra grej tills nästa vecka! Håller på coh planerar en liten (stor grej för mig) grej men kan inte direkt skriva om de här... än. Men de kräv lite hemlighetsmakeri och de är jag riktigt bra på, ibland iaf ;)
 







St work

Blev lite jobb imorse må ja säga ;) hämtade hö hos Håkan. 10 balar på släpkärran, lyfta på, stapla i ladan och sen fodra alla hästar och förbereda inför kvällsfodringen :) å va jag älskar att ha egen gård!! Göra allt själv och precis när och hur man vill!! :) love it! <3


den lilla flocken!

lite bilder från imorse efter utfodring och ridtur :)








hov problem...

Igår verkade jag Gail och såg nått konstig i hoven fram i lamellranden. Såg ut att vara jord som va intryckt i hoven typ. Så jag grävde lite djupare i de och hittad en liten, liten sten... fick ut den och de fanns mer kvar där under... Så hon fick på sig bandage runt hoven för att skydda så hon inte få ner mer skit där eftersom att jag inte vet hur mkt som är kvar och inte vill ha in mer pga av hovböldsrisken...
 
Tog även ut henne i skogen så Gyoni fick gå själv ett tag och de gick över förväntan :) Va även ut och red Freyja imorse och hage Gail med som handhäst och då gick de okså bra. Men de va ett fasligt gapande och skrikande i hagn när vi kom tillbaka ;)
 
Gail i sin nya grimma och matchande bandage ;)



måndags bestyr

Har inte krivit sen i torsdags... Så en liten update! Har dela av stora hagen så Freyja och Millan nu går i ena halva och Gyoni och Gail i andra halvan. Så nu får lillhagen vila lite så söndertrampad som den har blivit på dessa två veckor som dameran gått där...
 
Vi har målat klart taket i köket och jag ska bara måla på spiskåpan en gång till sen är alllt färdig målat där inne! Så på söndag drar vi iväg och köper golv :)
Men idag vankas de roligheter! Ska först spänna upp en högre övertråd på G o G hage sen ska jag ta ut mamma Gail och ställa upp henne vid ladan och se hur lillgrabben reagerar på att så själv. Går de bra tänkte jag ta och gå iväg en kort runda i skogen med Gail. Vill s gärna kunna lämna honom i hagen sjävl om Millan går i hagen bredvid för då kan ju Tobbe och jag ta ut varsin häst tillsammans nån dag! :) Vore mysigt!! :)
 
Sen ikväll blir de även alltså målning och städning av övervåningen :)
 

torsdag



Köpte två bollar till Gyoni idag! En mjukare boll som han kan bita och slänga runt med samt en fotboll (som inte är uppblåst än )! Köpte även en filofax till mig, riktigt snygg färg är också :) har busat lite med hästarna ikvll, gett dom mat och varit hemma och käka så nu är de väl sängen som väntar?
 
 

inköpslista

  1. Ett par boots till Freyja. Mike tyckte de kunde vara bra nu när hon inte haft skor på ett tag, så hon inte trampar av dom.
  2.  Ett eller flera hö-nät att hänga ute i hagen så hästarna har lite sysselsättning och inte bara vräker i sig höt på en gång. Tänkte hänga upp i nått träd här och där :)
  3. En longerings lina. Har ju ingen egen men de kan vara brå så kan jag iaf longera Gail så hon får röra lite på sig!
  4. En eller två grepar är alltid bra att ha och särskilt sen när jag ska ha dom i ladan på nätterna då blir de nog lite att mocka ;)

skodd och klar nu finns de ingen återvändo

Freyja fick skor ni på fm! Mike kom och skodde henne så nu blir de hårdträning ;) Kul att få träffa Mike och Jessica och prata lite, de va ju ett tag sen sist. Men nu när Freyja är skodd blir de ridning så ofta de går. Så nu drar höstträningen av henne och Gyoni igång. Hade ut gyoni ur hagen imorse och han börja bli lite väl kaxig emellanåt... Men de ska jag såklart ändra på :)
 
Lillprinsen börjar bli stor...

<3 Min allra underbaraste <3






mys måndag!

Imor kommer Lasse och Mike och skor Freyja och då kan jag ta tag i henne på riktigt! :) Ikväll ska jag ta ut henne på ett litet ridpass på stubbåkern nedanför huset. Där kan hon gå utan att va öm i fötterna :) Ska bli kul å se vad hon säger om de :) Sen blir de lite uppfostring av Gyoni ikväll emd om jag hinner innan de bli mörkt, annars får de bli morn bitti :)
 
Hann inte med nått med Gyoni igår kväll när jag kom hem för då hade Tobbe gjort eld i kakelugnen och så sa han att vi skulle grilla korv. Så jag sprang upp för att byta om för att ge hästarna mat, och då fick jag se en blomma och ett kort bredvid sängen. Så söt han är min älskling! :) Riktigt gulligt av honom!!!♥ Så sprang ner pussade lite på honom sen ut ge hästarna mat och sen grilla korv framför kakelugnen, mysigt! :)
 
 

mina busar! :)

Lilla Gyoni har fått en ny leksak i hagen! En IKEA-påse, den leker han med flera timmar om dagen :) Antingen så jagar han mamma med påsen i munnen eller så har han den i munnen och kastar med huvet som en hund :)  Så söt!!! :)
 
 







lite om hur de kommer va i framtiden

Lite bilder på Freyja. Hon kom hem till oss i torsdags och ska va sälskaps häst till Millan :) De kommer främst vara henne jag rider framöver och Tobbe kommer också rida henne, så kul!!! :) Och sen ska jag självklart träna min lilla Gyoni också!! Ska ta ut han ur hagen ikväll nr jag kommer hem, borsta, ta en liten promenad och bara träna lydnad.
 
Millan ska få gå i liten penion över vintern för att se om hon klarar vikten. Förra året åt hon ju inget så hon gick ju ner jätte jätte mkt i vikt..... Tänkte försöka undvika de nu och inte rida utan bara ta lite promenader me henne så hon får komma ut iaf :) Gail får också vila ett tag eftersom att jag inte vill ha med Gyoni ut när jag rider för han är så elak då... Och kan inte ha han gå kvar i hagen själv för då kommer han garanterat hoppa över tråden... och med Millan och Freyja kan han inte gå då kommer han hoppa på Millan vilket han inte ska och samma på Freyja, vill ju inte ha några oberäknade fölisar till nästa år ;)
 
 
Fina Freyja! :)



Måndag morgon

<div>väntar på bussen sp snart är de jobb igen. Vi får vml se vad den här dagen har att bjuda på . jobbar till 18 och sen hemma cid typ kvart i 7... men då blir de fodriög ac millan och sen lite uppfostring av lill grabben ;) va ut och red en sväng påöFreyja i morse, de gick eiktigt bra och hon va pigg och ville gå på :) skönt att komma ut en sväng på morgo en då vaknar man verkligen till :)

söndag

En massa grejer har vi fått gjort i helgen och än är den inte slut! :) Ska bära lite mer pinnar och grenar från hagen, tvätta och ännu lite mer fix, finns ju alltid nått att göra ;) Sen blir de lite träning av Gyoni och en ridtur i skogen tror jag :) Ska lägga upp lite bilder på nya hästen i hagen också ;)

storasyster

Hittade Gyonis syster ute på annons på blocket. Man ser verkligen att dom är syskon! ;)





sen en liten bild på min buse!! :)


en riktigt bra känsla

Imorse känndes allt så himla bra. Solen sken, kollade ut genom fönstret såg hästarna beta utanför. Och allt känndes helt enkelt bara för bra för att vara sant!
Vaknade upp bredvid den jag älskar mest i hela världen. Har tre underbara hästar, en egen gård och hela livet framför mig! Kan de bli bättre??
 
Så här såg de ut imorse när jag stängslade Millans nya hage, så imla fint! :)
Lite bilder på hästarna när de äter sitt morgon hö :)




måndag, fullt upp med roligheter

Blev uppstigning vid halv 7 imorse. Käkade lite frukost, och sen gick jag ut till hästarna. Borstade Gail och Gyoni och upptäckte ett sår på lillpojken så blev lite sårvård sam inspektion av både såret och hans lilla hov som har ett blåmärke??
Sen blev de en kort promenad med lillbusen och sen slog jag ner lite slop till den nya lilla hagen. Så blir att fortsätta med de ikväll innan de blir mörk så kanske alla stolpar är nere så kan jag dra tråd imorn bitti :) Kommer hända så mkt roligt denna vecka så kan knappt vänta!!! :)
 

en massa hästar och flytt!

här kommer en liten bildbom från allt möjligt som hänt senaste veckorna :)
 

Min söta i sitt nya täcke! :)


Lastträning av lillplutten inför flytten!! :)


Fölbus på hög nivå!! ;)


Lite verking!
Första morgonen/dagen i nya hagen!



 

Att leka med pinnar är alltid lika kul...
 

Alla mina hästgrejer + 2 sadlar utplockade inför flytten

den blivande sadel/foderkammaren

tada!! Inte helt klart som de ska va, men på god väg! :)

 

RSS 2.0