Sjuk+glad+trött+mörkt=ingen bra kombo...

har haft feber nu i 3 dagar... fattar inte att jag ska behöva vara sjuk nu... De är som jobbigast nu när de är bara två jobbdagar och sen är man ledig, då vill man ju jobba!!! Men inte då... åkte hem vi 3 idag och har betalt några räkningar och nu ska jag gå upp och lkägga mig några timmar innan jag måste ut och mocka klart och ta in hästarna.
 
Här är några bilder på Jari! Han ska hämtas hem den 6e januari. :D
 
 

min duktiga lilla bebis

här är några fina bilder från julhelgen som varit! Har tränat gyoni en hel del, ridit Gail, hämtat ensilage och åkt snöskoter :)
 
 
 
 
 
 
 

God Jul

Kikade på julklendern 7.15 imorse. Låg kvar i sängen ett bra tag innan vi gick upp o tog ut hästarna.
Åkte hem till mor å far för grötfrukost och lite paket utdelning, hem igen för att mocka och red Gail :) släppte sen ihop dom alla tre i samma hage, de är ju ändå jul så tycker dom kan gå ihop idag + att dom kan gå ute längre då eftersom de finns hur mkt mat som helst ;)

Har käkat julbord nu ock kollar på Kalle anka ( lr kollar inte, sitter med ipaden i högsta hugg) sen blir de paket igen o sen bär de av till tobbes familj för gröt igen och paket :)


Dan före dan

Har mockat o tagit ut hästarna. Haft Gyoni uppställd för borstning och sadling, gick riktigt bra de värsta va borstningen ;)

Ska ut å fixa rundbal sen ridtur på Gail :)


inte på topp

Hur kan allt först vara hur bra som helst och sen bara på grund av en enda lite grej vara precis tvärt om?? Fattar inte och mår så himla dåligt just nu....! Tänk om allt skulle vara bara bra....
 

what?!?!

Tänk om livet för en gång skull skulle vara lite enkelt och allt skulle gå precis som jag vill...!
 

en liten kompis kanske?

har hänt lite sen sist... Har lite tankar och funderingar som skulle göra problemet med att skicka iväg på Gyoni på unghästbete, enklare. Kan ha honom hemma och slipper betala de där 1500kr/mån från februari till september...
 
Men ska bara lyckas övertala min kära sambo om att denna idén faktiskt är billigare och bättre för alla ;)
Så nu hoppas jag och håller tummarna för att de här går vägen :)
 
 

måndag igen

I lördags hände de lite grejer vill jag lova men de blev en lyckad kväll ändå :) träffade lite folk som jag inte sätt på väldigt länge! Kul att få prata lite och bara umgås :)
 
Söndan bestod av sen frukost och utsläpp av hästarna sen lite  eldning av sopor från vedboden. Sen gick vi faktiskt och la oss en stund på dan, äkta pensionärs stil ;) haha men jag somande faktiskt och vaknade av att mamma ringde och frågade när vi skulle komma och fika och då blev de full fart. Upp och mocka, bära in hö och sen iväg till dom.
Resten av kvällen blev bara lung :)
 
 
Ikväll blir de nog vedkörning men helst av allt skulle jag vilja, laga mat, slänga in lite tvätt, ta in hästarna och bara va ute i stalet och mysa med dom och sen gå in och läsa en bok :) Men de lär väl inte ske.... ;)
 

stressig lördag

Jobb idag mellan 9.30 och 14 sen blir de hem till mamma och ta en snabb dusch. Hem och städa up lite innan huliganerna kommer hem från Åland. Sen blir de käk och ta in hästarna inna de kommer lite folk :) Blir nog en rätt bra kväll ändå :)
 
Förstår bara inte hur jag ska hinna med allt...  ;)
 
 
 

fredag och allt måste hända

Blev en liten longering + markarbete med Gail imorse. Skönt att de inte behöver ta så lång tid och att de hinns med på morgonen! :) Ska försöks alägga upp ett schema så jag hinner ta en  häst varje morgon :) Då kanske jag kan börja longera Millan lite också, för hon har ju faktisk hållt hullet väldigt bra nu!
Och om vi här om någon vecka får ut en ensilagebal i hagen så har hon ju mat hela tiden och borde kunna klara av att hålla vikten trots lättare arbete! HOPPAS, HOPPAS!
 
Ska snart dra iväg på lite lunch och sen till Coop och handla. Vill komma hem så snabbt som möjligt idag så vi hinner bli klara med allt möbelbärande och annat fix inför imorn :) Ska bli så skönt att få lite ordning och reda igen :) :)
 
Men vi ska nog klara av att bli klara och försöka hålla sams under tiden ;)
 

the beautiful creature

 
 
 
High Chaparral, juli 2012

Gails träning

Fixade stallet nästan klart imorse och sen longerade jag Gail. Först 5 min på plogad mark, enbart skritt bara något travsteg, sen gick vu ut i djupsnön och där blev de 5 min i skritt. De är ju viktigt att inte gå för fort fram efter så lång vila som hon ändå haft!
 
Jenny har ju bara ridit henne två ggr än så länge och de har bara varit i skritt. Så vi får nog fortsätta med skritt till efter nyår, kanske blir lite trav med om hon känns bra och vill :)
Ska försöka bege mig ut nästa helg och klättra lite med henne, är ju bra för muskeluppbyggnad! Eftersom att jag nu jobbar 12 dagar av 14 och även till 18 varje vardag så hinner jag inte riktigt med några ridturer på kvällen eller morgonen så de får bli longerirng och träning av Gyoni istället. Så får Jenny sköta ridningen ett tag :)
 
 

mina ismonster

här är lite bilder från den 29 och 30 november. När de va nästan 20 minusgrader och blåste snö och hästarna kom in på kvällen med täcken som knappt gick att ta av för att de va stelfrusna...
 
 
 
 

12 december 2012

Idag är de onsdag och mitten på veckan! Bara två dagar kvar sen är de dax för helg och jobblördag + fest! Kommer bli ritkigt kul och hoppas att de kommer lite folk :)
 
Ska även försöka rida lite i helgen! Blir nog på söndag. Har ganska mkt att göra i helgen igen... Jobba, fest, städa, tvätta, köra ved, rida.. Och allt som måste göras innen helgen är typ hur mkt som helst de med ;) Måste få klart på övewrvånigen inför lördagen och de är rätt svårt när tobbe ska laga bilar både idag och imorn, jag måste hämta hö idag och sem hinna med allt det vardagliga också... Vad har vi gett oss in på??? ;) haha
 
vet inte om jag lagt upp någon bild på våran fina julkalender... MEn här är den iaf!
Idag fick jag en kärleksböna, som man ska plantera och sen växer den upp efter ca an vecka :)
 

en ganska så bra fdelsedag än så länge

Hade en riktigt bra morgon! Blev väckt av min älskling som kom med blommor och paket :) Sen blev de lite morgonmys innan vi klev upp och käkade frukost.
 
Tog ut hästarna och mockade Millans box. Sen tog jag en kortare skogspomenad med Gyoni. Vilket inte va så himla lätt med tanke på all snö och att han gärna ville gå fortare än mig... Men han ska ju lära sig så de är bara fortsätta att gå och öva på att stanna när jag vill mm... Inte så lätt när han samtifigt en lite mammig när han är i skogen och inte ser dom andra ;)
 
Efter jobbet nu så ska jag hem och ta in busarna lite snabbt och sen hem till mamma och pappa och käka middag! :) Mysigt! :)
 
Jenny va hem till oss idag och de ska bli kul att se vad hon skrivit om hur allt har gått! :)
 
 

mndag en vecka senare

har inte skrivit på en vecka och de har hänt hur mkt som helst känns de som! De har kommit ännu mer snö. jag har åkt i diket, varit på julbord, dansat på Pulz, vunnit två tradera aktioner, firat min kommande födelsedag, bakat tårtor och skottat snö! De här är bara lite av allt som hänt!
 
Jenny har varit sjuk och de har varit väldigt mkt snö också så hon har inte kommit igång med Gail än, men imorn s är de dax! Då kommer Jenny och grejar lite mad Gail och jag kan få lite tid på morgonen för att träna Gyoni lite grann :) Perfekt! :)
Bara de inte är 20 minusgrader....!
 
Vill verkligen lägga upp en massa bilder och skriva hur mkt som helst men har inte den tiden just nu...
 

en väldigt kylig december kväll

de har varit fullt upp här i helgen med bakning, snöskottning och städning... Har lyckats fått en hel del gjort trots kylan! Har just nu minus 19.9 och måste snart bege mig ut till hästarna. Dom står inne och har gjort de sen 4 ungefär.  Åkte hem tidigare från jobbet eftersom att vattnet har fryst här hemma... Så har fixat lite med de och även hunnit med att baka :)
Nu ska jag ut och ge dom lite mer vatten och kvällsfodret innan jag beger mig hemm till mor och far för dusch och lite tv :)
 
 

RSS 2.0