kika på gård

Igår hände de lite grejer vill jag lova! Ringde till en mäklare för att kolla på ett hus nästa vecka :) Vi får se hur de blir men på ut sidan ser de rätt bra ut så insidan ska bli spännande att se. De allra bästa med gården är att de finns mark till och möjlighet att ha hästarna där. Och de vore riktigt kul att ha allt på samma ställe som man bor på :)

I övrigt så rullar de bara på med hästar och jobb. Ikväll ska jag longera Gail och sen ta en lite kort promenad med alla 3 sen efter de blir de plugg ;)

tjao!

Foto: Promenerat med Gail och Gyoni och han är mer vild än tam den lille rackarn! ;)

tisdag morgon

svårt att blogga när tiden inte riktigt räcker till alla dagar... Jobbar hela dagarna sen är de hem till hästarna och fixa där och ta in dom sen är de typ duscha och ner i sängen som gäller.... Men de är skönt de med, man hinner med en del på kvällarna ändå :)

Idag är de jobb 12-18 sen ska jag nog longera Gail ikväll så får Gyoni vara med fast vara lös och springa runt eller va han nu kommer göra.
Ska försöka lägga upp lite mer bilder på lill killen men de är svårt när datan min är paj...


allt är bra igen!

Förra inlägget va ju väldigt neggativt men nu är allt bra igen och till och med bätttre än tidigare. Ibland behöver de nog hända grejer för att én person ska förstå och kanske ändra lite åskit.

Men iaf. Hästarna mår bra eller ja Gail är halt igen fast på andra hoven nu... Lilla Gyoni ätre gräs och hade sin första festing igår. Millan går upp i vikt och ja mellan mig óch Tobbe är de bara bra eller nej inte bra de är helt fantastiskt bra! :)

Ska ut och mocka lite och snart kommer Erik också för Tobbe ska fixa hans bil :)


a bad feeling

känner mig ritkigt kluven, arg, besviken och ledsen just nu! Vet inte vad jag ska säga, tycka, tänka eller känna. Så de mesat känns bara riktigt hopplöst! Vill bara att de ska lösa sig för de här är de värsta jag vet!!!


tisdag och solen skiner! :)

har inte skrivit nått på några dagar för har inte haft tid helt enkelt! Men har fixat endel med hästarna + jobb.

Har lastat Gail och Gyoni i sndags och igår och de går bättre och bättre med lillbusen, mamma Gail kliver ju bara på och tycker han är jobbig när han tramsar! Ikväll blir de till att lasta dom igen och åka en liten bit :) Får se hur de går. Ska även binda upp honom ikväll och bråka lite med hovarna på honom. Fast han är så himla duktig med de så de blir inga problem de inte :)

Ska snart byta om innan jag ska dra iväg till bussen och jobbet. Får se vad som väntar en idag ;)
Tjao!!!


jobb-lördag!

Lördag idag och jag jobbar! 09.30-14.00. Fint väder är de också så sen blir de tvättning av Millan, hon är så himla skitig efter hon brunstat.... Sen blir denog en ridtur på henne och kanske en lite promenad med Gail och Gyoni :) Ska träna lilllbusen på att gå fint i grimma och bina upp honom lite också kanske? :)

Matilda kommer idag på em också å ska kolla på min fina lilla buse :) Ska försöka fota lite kanske också nu när de ändå är så fint väder :) Ikväll blir de kanske Österby för lite musik och dricka :)


asjdkfgh

Han inte med att skriva nått igår had elite fullt upp om man säger så! Gail har ju blivit halt och veterinären va här igår och dom tror de är en hovböld så nu har hon fått smärtstillande och på lördag kommer Carola igen och ska kolla hoven... Hoppas hon blir bättre! Inte kul när hon är så himla halt :( Lilla Gyoni måste ju ha en frisk mamma som orkar springa efter honom!

Ska ut och mocka hos busarna alldeles strax och kan ju säga att Leikas box verkligen är den värsta. De blir väl att slänga ut typ allt där ifrån.... Kul...

Dax att sätta igång så jag hinner med resten av de jag ska göra idag ;)


tisdag

Igår va Carola ute och skulle verka dom små busarna. Hon hade även med sig sin dotter Malin som ville se Gails lilla bebis :) (köpte ju Gail av Carola) Och dom tyckte han va såååå fin. Alltid kul att höra!! Så de blev lite verkning en massa prat och lite betande också.

Tobias lekte med lilla Gyoni och han stegrade sig och hade så roligt, kul att kolla på dom :´) Roligt att T vill vara med och bråka lite med lillen från början så han känner igen honom också.

Idag va tydligen Gail väldigt halt på ena frambenet... De va bara lite igår men nu va de tydligen mer så hon får stå inne idag så får hon och Gyoni komma ut på kvällen när jag kommit hem ist :) Blir nog bäst så för då har man lite uppsikt över dom.

Nu ska jag ner och slänga i en maskin tvätt och sen städa lite och ringa till asvh!

tjao så länge!


13e maj

har inte skrivit på några dagar nu! MEn iaf den 10 maj fick Leika sitt föl. DE blev en hingst de också en liten Legolas. Så idag när de är fint väder går alla ute. Millan, Gail och Gyoni i en hage och Leika och Legolas i en annan. Har passat på att fota lite nu när de är så fint väder idag! :)

Har även hunnit med å mocka och  vara på marknad så jag är riktigt nöjd med dagen än så länge! ;)
Här kommer lite bilder på busarna :)




10 maj

sitter på bussen på väg hem tillm hästarna och älsklingen! :) Blir välm lite mockning, bortning och fodring innnan vi drar hem till mig för lite firande av Elisabeth som fyller 19 idag!!

Ska sova i min egen säng för första gången på över en vecka och de ska bli så skönt! Älskar verkligen min säng.

Körlektionen gick super bra idag och hann trodde inte jag skullembehöva alla lektioner heller, hur rba är inte de?Wiho! Gäller bara att plugga ännu mer och köra så mkt de bara går, men min älskling ska hjälpa mig så då lär de bli hur bra som helst! :D


9 maj

Va ut till  hästarna imorse! Gav dom lite mat, pratade med Millan och sen gick jag in till Gail och Gyoni och mockade lite och pratade lite med dom. Mockade ur så mkt de gick för idag ska dom få stå inne har jag tänkt eftersom de är lite mysko väder, vill ju inte att han ska va ute när de regnar än... Men ikväll ska dom iaf få en promenad innan Millan och Leika får komma in :) Tobbe ska hjälpa mig och de kommer nog gå riktigt bra! :)


När jag hittade honom

Kl va 01.00 den 8 maj. Jag gick upp för att kika till Gail eftersom hon varit så orolig och konstig på dag och kvällen så förstod att de va nått ¨på g. Öppnade lilldörren å klev in i Millans box och då verkade ju allt så himla lugnt. Men så såg jag ju vad smal Gail såg ut och så kikade jag över boxkanten och då låg han där lilla Gyoni! Vilken lycka jag kände välla upp inom mig och han va skäck också, helt underbart!!

Sen hände de jag inte trodde skulle hända, Gail kom fram med öronen på nacken och "jagade" bort mig från boxkanten. Jag provade gå in till henne i boxen ist men de va lönlöst hon va alldeles för beskyddande.... Så jag gick in igen och berättde för Eva. Sen gick jag ut och la mig igen och kikade till dom fler ggr under natten.

På morgonen så gnäggade Gail när jag kom ut och hon fick mat och de va inga som helst problem att få komma in till dom. Vi fick på dom grimmor och tog en lite promenad. Gyoni gick motvilligt framåt, han förstog nog inte vad han skulle ut å göra ;)  Sen gick vi in i boxen med dom igen. Tog ut LEika och Millan i hagen. Tog på Gail och Gyoni grimmor och gick ut med dom i hagen.
Millan kom springade och gnäggade och va hur glad som helst men Gail struntade ju i henne hon had eju sin bebeis (!!) när dom väl kom in i hage så Gail till att ingen av dom andra fick komma i närheten av hennes bebis, de va ju bara hennes!

Så va dde alltså igår morse! På kvällen tog vi in L o M först sen G o G och de gick hur bra som helst. sen blev de lite mys och borstning i boxen innan dom fick va för sig själva :)


Första promenaden!


Gyoni född 7 maj 2012


Dags för bebis snart kanske?


nice

Har kollat igenom mitt schem för Maj och de ser ju inte allt för tokigt ut :) Krockade med lite körlektioner här och där men de får a så går inte att boka nya nu! Så ska jag få de gjort får de bli så! :)

Längtar faktiskt till jobbet imorgon! Tro de eller ej ;) Kul med lite nya och spännande saker och framför allt när jag sett fram emot de så länge! :)


Evelinos och jag på Rhodos 2010! :)

6/5-12

Blev rätt sent igår ändå... Va på middag hos fina Matilda! Vi fick grillspett, pastasallad och tzatsiki, hur gott som helst!! :) Sen blev de såklart lite dricka och Eva kom å hämtade mig vid 9 sen så släppte hon av mig hos Matte där Tobbe och resten av Kilbygrabbarna va ;) Eftersom de va lugnt med Gail så stannade jag kvar där och vi kom typ inte hem förrens halv 2! Sen skulle de duschas och fixas och ha sig så klockan va väl typ 3 innan man somnade tillslut ;)

Idag har jag mockat alla boxarna, fyll på med halm och hö. Varit ute och pratat med hästarna i hagen och sen ridit Millan en sväng :) Hon tramsade med sadlen i början så de tog väl typ nästan en timme innan vi kom iväg. Men sen gick de bra, hon va lite stressad i början, för hon verkar inte gilla att va ut ensam. Och sen har vi ju hennes lilla "rädsla" för sumpig mark.... Usch! Hon blir så himla uppstressad men de går ju alltid lika bra ;)

Nu ska jag snart ut å fixa de sista innan dom ska in, gör iordning mat å hälla upp vatten. Sen kanske de bli en stund att bara sitta i solen å ha de skönt! :)


inget föl än....

Haft ut korna för första gången idag och oj va dom hoppade! :) Hästarna som stog 2 hagar bort reagerade inte mkt, de va bara Millan som kollade upp lite men inget mer.
Ska till Matilda på middag ikväll med en massa tjejer. 20-års middag och sen ska dom andra ut senare men jag åker hem jag. Gail skulle ju ha fölat igår så antar att hon kommer sätta igång nu när jag ska iväg de vore så typiskt! ;)

Nu ska vi käka lite sen blir de mockning och förberedelse för insläpp innna jag hoppar in i duschen :)

idioter finns tydligen överallt

laddade hem The Woman in Black, en skräckfilm som va på tog för läskigt för mig att kolla själv på!! Hör en massa konstiga ljud utanför stugan nu.... Usch, hatar sånt här! Fattar inte vrf jag ska börja kolla när jag vet hut rädd jag blir...!

Men men kollar runt lite på fb ist och hittade en riktigt hemsk artikel! LÄS HÄR!

Fatttar inte hur man kan göra så mot någon, helt sinnes sjukt!

Gonatt världen!


3e maj

Räkningarna är betalda och jag har hur mkt pengar som helst denna månad! La undan typ hälften till körkortet men har fortfarande mkt kvar, en sån underbar känsla!! :) Sen är de bara levande föl avgift på 2500kr som ska betalas och så hoppas jag för allt i världen att fölningen går bra så man slipper ringa på veterinären!!

Va till Dialect idag och snackade lite med Peter som ringde mig igår! Och på måndag börjar jag nya tjänsten där som innebär butiksförsäljning! Så jäkla kul, precis de jag velat hela tiden ju! :)
Så nu är de bara jobba på, visa att jag vill och lära mig så mkt de bara går!!

Så jobb är alltås fixat så himla skönt! Nu är de bara fölning, körkort och få igång mitt MK företag som är kvar! Hoppas allt går som jag tänkt mig :) 


Gailisen som ska bli mamma snart! :)


Longerade söta Millan ikväll! Lite måste hon ju få röra sig trots att hon e så mager :) Hon äter ju hur mkt som helst så hon måste ju få utlopp för sin energi!

Grattis lillebror

Garttis Alexander på 17 år dagen!!! :D ♥

kaos

3e Maj idag och min söta lillebror fyller år idag! Han blir 17 år idag!! :) Grattis!! :D ♥

Va ju in till stan igår och köpte en vattenbalja till Millans box och en flughuva till Millan och lite foder också. Vi tog in dom och då va de inget täcken på fölning "what so ever". Men senare så va de vaxproppar i juvret mm. Så vi gjorde en lite omflyttning ifall Leika skulle föla så vi ställde henne i Gails box och Gail fick stå i Laikas ofärdiga box. Då kände jag lite på hennes juver och klämde lite och då sprutade de ut mjölk där... Så de känndes rätt kaosigt när man gick å la sig igår! Men som tur va så höll dom sig lugna hela natten :)

Så imorse fick dom gå i hagen närmas laggår så Stefan kan ha lite uppsikt över dom medans vi andra jobbar ;) Sen skulle han även bygga klart Leikas box till ikväll så de blir klart till ikväll så man slipper krångla då med.

Ikväll ska jag nog försöka ta en tur på Millan och borsta lite och pyssla om dom små liven lite extra, hoppas på bebis inatt!! :)


2a maj

Fick ett telefonsamtal idag som gjorde att hela min dag har blvit rätt crazy! Vet inte riktigt vad jag ska göra/hur jag ska göra... Jobbigt läge men ändå bra på ett vis önskar bara att de hade varit lättare att fatta beslut!! Att han inte kunde ha ringt typ för några veckor sen liksom! Hatar när de blir så här jobbugt och besvärligt. MEn får se hur de blir imorn om de kanske går att lösa på någe bra vis :)

Att de aldrig kan få vara lugn och ro i mitt huvud... Så fort nått jobbigt har lags sig dyker de alltid upp nått nytt!!

Nu säger jag hejdå och drar till stan efter jobbet för lite häst-grejer-shoppig! Tjiing!


inget föl än...

Tjena mors!

Inget föl än så länge men vi får väl se om de kommer i natt eller hur de blir! Vi får se helt enkelt! Men nu är iaf boxanra färdigbyggda och hästarna instängda :)

Min data håller nog på å dö tror jag för den va helt kaiko när jag startade den men nu går den iaf, så ska lägga över alla bilder på usb och sen över på skiva innan de är försent!  Vill ju inte bli av med 7139 bilder ;) hehe så nu blir de spara, spara, spara!


Ska ut å kolla till hästarna och sen kolla va älsklingen gör. Nått pyssel med bilen är de ju alltid men man vet ju aldrig vad... ;)


1 maj

Har inte haft ritkigt tid med bloggen på typ en dag ;) hhah, mkt att göra med hästarna inför fölningen! Byggt boxar där ute är inte helt klara än men på god väg iaf!

Igår kväll va de ju Valborg = fyverkerier, så då blev dom små liven inlåsta för Gail är livrädd för smällar... Men de gick bra och nu går dom ute på betet igen :)

Ska iväg på hästloppis i gimo vid 1 sen är de hem å fira Lillebror! :)

Ska ut till mina fina nu, skrifer kanske mer ikväll ;)

RSS 2.0